Top 5: Učinka naših igrača 28. 10. 2016.

Nikola Mirotić (Chicago Bulls)

nba.com
nba.com

 

29min 15 p (6-11 FG; 1-6 za 3) 9 sk(7 def)

Nikola je odigrao odličnu utakimicu ulazeći s klupe protiv Bostona. Razbijao je obranu dobrim šutem, te uz dvojac Wade i Butler bio najbolji igrač Bullsa u pobedi protiv Kelta. Pogodio je 2,3 teška šuta iz driblinga i taman kad se Kelti naviknu na Gibsona koji igra više pod košem, uđe Nikola i razbije ih vanjskim šutem. Vrlo je bitan u koncepciji igre Bullsa, zbog širenja reketa, a iako je loše šutirao za 3 (1-6) ipak je dugim dvicama malo to ublažio te puno pomogao svojoj ekipi protiv žilavih Kelta doći do pobede.

 

 

Goran Dragič (Miami Heat)

miamiherald.com
miamiherald.com

33min 14 p(4-12 FG; 3-5 za 3) 9as, 4sk

Goran je odigrao solidnu utakmicu protiv Hornetsa. 14 poena i 9 asista je svakako dobra statistika ali za prvog igrača ekipa kao što je Dragon nažalost nije dovoljno dobro. Dobro je šutirao za 3, ali za 2 nikako nije uspio da pogodi. Očekuje se više od Gorana u idućim utakmicama, no nadamo se da se on samo zagrijava.

 

 

Beno Udrih (Detroit Pistons)

20min 13p (6-10FG) 5as, 2sk

Beno Udrih je odigrao odličnu utakmicu. Dobro je dirigirao napadima dok je Smith bio na klupu, te je delomično zaslužan za pravljenje razlike u 2. četvrtini. Na kraju je završio na veoma dobrih 13 poena i 5 asista.

 

Mario Hezonja (Orlando Magic)

24min  13 p (5-15 FG; 2-7 za 3) 2sk

Mario Hezonja se probudio. Vrlo dobra utakmica mladog Hrvata koji je napokon nešto pogodio. Zabio je trojku na kraju prve četvrtine i tako održao Magic na životu, barem do sredine druge. Iduće poene dubrovčanin je čekao do zadnje četvrtine, kada je zabio poneki ulaz i šut i barem nam nagovijestio da dolaze bolji dani za njega. Obrana i dalje šteka, no to je već njegova stara boljka.

 

Nikola Vučević (Orlando Magic)

26min 7p (3-12 FG) 14sk (10 DEF) 3as

mlive.com
mlive.com

Nikola Vučević je imao razočaravajuću utakmicu. Samo 7 poena uz dobrih 14 skokova. U napadu mu ništa nije polazilo za rukom, mučio se s Drummondom i Baynesom pod košem, slabo je razigravao suigrače i još je bio loš u obrani. Ish Smith i pogotovo snažni Harris su bez problema probijali sredinu i dolazili do lakih poena ili asista.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*