Top 5: Učinak naših igrača 1. 11. 2016.

 1 Goran Dragič

41 min, 25 p (8-5 trojke), 8 sk, 8 as, 2 ukr l, 2 blok

Slovenački ‘zmajček’ odigrao je savršen meč, pogađao je iz svih pozicija i u situacijama kada je trebalo, skakao je i asistirao, ali je uspevao i da blokira protivničke igrače. Ovo je Dragičevo najbolje izdanje ove sezone, a njegov doprinos za tim i trijumf Heatsa bio je izuzetan zbog čega je i proglašen igračem utakmice.

 

dragic

2 Nikola Vučević

31 min, 24 p (16-11 iz igre), 14 sk (5 u napadu), 4 as

Nikola Vučević se potpuno razigrao protiv Phile, i bio je mnogo dominantniji od nešto mlađeg Ebiida na drugoj strani. Pogađao je sa distance, dobro ulazio pod koš, razigravao saigrače, uz konstatno dobru i vrlo važnu kontrolu skoka. Ovo je bio Vučević u svojim najboljim izdanjima.

 

3 Dario Šarić

31 min, 21 p (4-3 trojke), 3 sk, 1 as, 1 ukradena l

I Dario Šarić je namestio ruku. Nakon nekoliko bledih partija na početku sezonu, u tesnom porazu od Magica, Šarić je bio jedan od najboljih u svom timu, ne samo zbog 21 postignutih poena, već i zbog igre i sigurnosti koju je demonstrirao, igrajući dobro i u napadu, ali i u odbrani.

 

 

4 Nemanja Bjelica

18 min, 5 p (2-1 trojke), 8 sk, 2 as, 1 ukradena l

Iako ga još muči šut, i nije na zavidnom nivou kada je efikasnost u pitanju (recimo u predsezoni je delovao mnogo sigurnije, i šut ga je bolje služio), Bjelica polako ulazi i ritam, kao i ceo njegov tim Wolvesa. Sinoć je odigrao odličan meč, a manjak efikasnosti u napadu nadomestio je odličnom odbranom i kretanjem, te važnim skokovima. Na ovom meču postigao je i svoju prvu trojku.

bjelica-za-web

 

 

5 Mirza Teletović

13 min, 8 p (6-2 trojke), 1 as

Mirza je za nešto manje od 13 minuta u igri postigao 8 poena, šutirajući trojke 6-2. Vrlo važna pobeda Bucksa, u kojoj je Teletović ostavio solidan utisak.

mirza-za-web

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*