TOP 5: Učinak naših igrača 6. i 7. 11. 2016.

1.Nikola Vučević

23 min, 11 p, 6 sk, 5 as

Vučević nije blistao u porazu od Chicaga, iako je imao solidan učinak za nešto manje minuta provedenih na terenu. 11 poena (8-5 iz igre), 6 skokova i 5 asistencije i ne zvuči loše, ali se od Vučevića uvek očekuje bolje. Vučević i ekipa imali su puno problema, posebno u odbrani protiv Bullsa, nisu nalazili odgovore na kontre, brzu tranziciju, i agresiju, i na kraju su ubedljivo izgubili.

 

2.Nikola Jokić

22 min, 9 p (5-4 iz igre), 5 sk, 2 as

Jokić je u iznenađujućoj pobedi svojih Nuggetsa nad Celticsima učestvovao sa 9 poena (4-4 šut za 2), 5 skokova, i 2 asistencije. Skroman učinak, i kontinuitet nešto slabijih igara nakon bljeska protiv Blazersa. Jokić se ne snalazi još u Maloneovoj rotaciji, odbrana mu je i dalje tanka, no i na ovoj utakmici potvrdio je sigurnost kada je šut iz igre u pitanju, kategorija u kojoj je među najboljima u svom timu.

 

 

3.Goran Dragič

25 min, 11 poena, 4 as, 1 sk

Nešto slabije izdanje prvog playe Heatse u porazu od Oklahome. Dragiča nije išao šut, kao ni ceo njegov tim. Izostale su i asistencije, što se odrazilo i na učinak njegovih saigrača (posebno Whitesidea koji je postigao samo 5 poena).

 

4.Mirza Teletović

23 min, 9 p (7-3 za 3), 6 skokova (3 u napadu)

U bledom izdanju Bucksa, Mirza je bio među retkima koji je ostavio koliko-toliko solidan utisak. Postigao je 3 trojke iz 7 pokušaja (što se od njega i očekuje), pokupio je tri lopte u napadu i imao je ukupno 6 skokova. Bucski su imali problem poentiranja iz reketa, dok je zakazao i sut za tri (29-6 na nivou tima) i Mirza je jedini u ovoj kategoriji popravljao prosek.

 

5.Boban Marjanović

8 min, 7 p, 2 sk

u svom prvo nastupu ove sezone Boban je imao vrlo dobar učinak, iz igre je šutirao nešto lošije (4-1), ali je bio sjajan sa linije slobodnih bacanja (5-5), uz dva skoka. I to sve za 8,5 minuta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*