Top 5: Učinak naših igrača za 17. i 18. 11. 2016.

1.Goran Dragič

35 min, 16 p, 6 sk, 4 as

Dragon se vratio, i Miami Heat su nakon negativnog niza od tri meča bez pobede konačno trijumfovali. Statistika možda i nije najbolja, ali Dragićevo prisustvo u timu Heata je ključno za tim.

goran-dragic-za-top-5

2.Dario Šarić

26 min, 16 p, 4 sk, 1 as, 2 ukr. l.

Šarićevi 76ers doživeli su u Minneapolisu deseti poraz ove godine, a peti s više od 20 koševa razlike. U očajnoj igri svog tima, Dario Šarić je odigrao odličnu utakmicu, i bio je najbolji pojedinac u svom timu. Za 26 minuta zabio je 16 koševa uz četiri skoka i jednu asistenciju. Iz igre je šutirao 6/11 (trice 2/4), a s linije slobodnih bacanja pogodio je dvaput iz tri pokušaja. Dvije lopte je ukrao, a jednu izgubio.

 

3.Nikola Jokić

27 min, 8 p, 12 sk, 4 as, 1 bl

Jokić je u nesretnom porazu od Raptorsa, odigrao jedan dobar meč. Iako je izgubio mesto u startnoj postavi, na njegovoj poziciziji sada prednost ima Faried, u rotaciji je nezamenjiv. Bio je najbolji skakač tima, poprilično sigurnog šuta za 2 poena, dok je za trojke promašio oba puta. Trener Malone je istakao na kraju meča da se od Nikole još uvek ne očekuje da bude lider tima:

“Ne shvatate… On neće biti isti igrač kao prošle godine! Galinari nam je tada bio “u autu”, Vilson Čendler takođe. Poslednja dva meseca u prošlom šampionatu igrali smo sa mladim košarkašima, davali im po 35 minuta šanse maltene. Sada smo kao ekipa zdravi, vratili su se igrači, zato bi svi trebalo da prestanu da očekuju da Nikola bude nešto što on nije. Mislim da to i nije fer prema njemu. On igra dobro, skače, traži mesto za sebe u napadu, razigrava saigrače i to je sve što od njega očekujemo”, rekao je trener Denvera.

 

 

4.Jusuf Nurkić

24 min, 14 p, 2 sk, 1 as, 1 uk. l.

Jusuf Nurkić je bio vrlo dobar u okršaju protiv Valancijunasa. Bio je učinkovit u napadu sa 14 poena, i nešto slabiji u odbrani (svega 2 skoka), ali je svoj posao uradio dobro. Vrlo važna utakmica za bosanskohercegovačkog reprezentativca, nakon nekoliko loših partija od kojih je dve završio bez poena.

 

5.Bojan Bogdanović

23 min, 13 po (1-1 za tri), 3 sk, 2 as

Bojan je konstantno dobar, uhvatio je kontinuitat dobrih igara, i u ovom meču je bio nešto slabiji (uz manju minutažu) nego što je to slučaj sa ranijim mečevima. Netsi su u lošoj seriji, a uz Brooka Lopeza jedino reprezentativac Hrvatske može dobiti prelaznu ocenu za nastupe.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*