Top 5: Učinak naših igrača za 19. i 20. 11. 2016.

1.Goran Dragič

33 min, 22 po (4-2 za tri), 6 as, 2 sk, 1 ukr

Goran se vratio nakon povrede i odmah dolaze i pobede za Heat. Pravi vođa ekipa, dobro je šutirao i svojim prodorima stvarao šanse sebi, ali i saigračima. Goran je možda i najbitniji igrač Heata, što se videlo jer bez njega nisu došli ni do jedne pobede.

2.Nikola Mirotić

37 min, 15 poe, 15 sk, 2 as

Prvi start za Nikolu i odmah odlična utakmica. Skakački je čitavu sezonu na nivou, što je potvrdio sa čak 15 skokova ovu utakmicu. Dobar šut nije izostao, pa je Nikola družini iz Holywooda ubacio i 15 poena.

3.Jusuf Nurkić

25 min, 15 po, 11 sk, 2 asis, 1 ukr

Jusuf je u potpunosti iskoristio lošiju formu Goberta. Zabio mu je čak 16 poena i dominirao u reketu sa 11 uhvaćenih skokova. Bio je malo pao u formi, no sada se vratio tamo gde je stao na početku sezone, dominirajući pod oba koša.

 

4.Nikola Jokić

20 min, 12 poe, 5 sk, 4 asis, 1 blok

Jokić se žrtvovao za ekipu i prepustio mesto startera Fariedu, no to ga nije omelo da odigra vrlo dobru utakmicu protiv Jazza. Ulazeći na mesto centra u drugoj petorci može potpuno iskoristiti svoju brzinu i tehniku, kao i pregled igre s visokog posta. S takvom igrom daje jednu potpuno novu dimenziju Nuggetsima.

 

5.Dario Šarić

25 min, 10 po, 7 sk, 5 as, 1 blok

Dario je postao već redovan član top 5 igrača večeri. Uhvatio je konstantu i sada niže dobre utakmice. Šut ga dobro služi i solidan je u napadu, a obrana naravno nikada nije bila problem. Čak je i skakački dosta dominantan, a ovu utakmicu je i fino razigravao suigrače.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*