Top 5: Učinak naših igrača za 24.-25. 11. 2016

1.Nikola Vučević

35 min, 17 po, 17 sk, 3 as, 2 ukr l, 2 blokade

Vučević ulazi u kontinuitet dobrih igara, ovoga puta imao je novi double double. Poluhorog funkcioniše odlično, i za sada je nebranjiv, u reketu je pokupio sve što je trebalo i tu je dobro odradio posao. Sjajno funkcioniše sa Ibakom, kada je jedan na visokom postu dok se drugi spušta u reket, ovu saradnju su jako dobro razvili. No, timski gledano, Magic je jedna od najslabijih ekipa u ligi, uz vrlo malo rasploženih igrača, u čemu je Vučević usamljen.

2.Nikola Jokić

29 min, 7 po, 6 sk, 5 asi, 2 blokade

Statički nije bio blistav, ali je igački bio vrlo aktivan. Nikola Jokić je u porazu svog tima od Oklahome, ostavio dobar utisak. Dobio je značajnu minutažu (igrao je sve minute u dramatičnoj završnici), nije puno šutirao, postigao je važnu trojku uz zvuk sirene na kraju treće četvrtine, i odlično je razigravao saigrače. Ovoga puta imao je čak 5 asistencija, od kojih su dve – sa linije 7,25 – ka saigračima pod koš, bile vrlo atraktivne. Iako je imao 2 blokade, Jokić je poput ostatka tima bio vrlo loš u odbrani. Igračima koje je čuvao (posebno Lauvergne, pa Sabonis), lako je dopuštao šuteve sa poludistance što su oni koristili i lako dolazili do poena.

3.Jusuf Nurkić

21 min, 8 po, 7 sk, 3 as, 1 ukr, 1 bl

Vrlo dobar nastup Nurkića. Dok je bio na parketu, delovao je dosta sigurno, uz polovičan procenat šuta iz igre, i dosta uhvaćenih lopti. Malone ga nije ubaciovao u igru u poslednjoj četvrtini, i u nastavku, šansu su dobili Jokić i Faried, mada je utisak da bi Nurkić značajno doprineo stabilnosti u odbrani, posebno u reketu gde je kod Nuggetsa duvala promaja.

4.Nemanja Bjelica

13 min, 5 po, 1 sk, 1 ukr

U meču protiv favorizovanih ali oslabljenih (nije bilo Greena) Warriorsa, Wolvsi nisu imali šta da traže. Najbolje šuterska trojka – Durant, Curry, Thompson – je vrlo lako rešila ovaj meč. Naš Nemanja Bjelica nije dobio puno prilike za igru, tako da statistički nije bio najimpresivniji (mada sigurni smo da bi bio puno učinkovitiji iza linije 7,25 od startera Lavina koji je pogodio 5 puta iz čak 12 pokušaja!!!). Bjelica je imao vrlo zahtevan defanzivni zadatak, da čuva pokretljive i ubojite šutere GSW-a. Kako su javili skauti, vrlo se dobro snašao u tome, i dobio je pohvale za školski primer defanzivne kretnje i uloženi trud u nameri da se Curry i Durant zaustave.

 

5.Bojan Bogdanović

25 min, 8 po, 3 sk, 1 as

Ispodprosečna igra Bogdanovića. Netsi su izgubili 118:97 od Indiane, a Bojan je postigao osam poena, uz loš šut 3-10. Najbolji kod poraženih, koji sada imaju skor 4-11, bio je Brook Lopez s 20 poena.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*