Top 5: Učinak naših igrača za 27.-28. 11. 2016

1.Goran Dragič

37 min, 27 poena, 17 asi, 2 sk, 1 ukr

Dragič se vratio na teren fenomenalnom partijom, najboljom od kada je obukao dres Heatsa. Pokazao je da je lider ovog tima, da može lako zabijati, ali i atraktivno dodavati. Nažalost, u dvoboju sa sjajnim timom iz Bostona, Heatsi nisu imali previše šansi, tako da je njegov tim izgubio.

 

2.Nikola Jokić

31 min, 13 po, 11 sk, 3 as, 1 bl

Iako nije bio među starterima, Jokić je vrlo dobrom igrom, taktičkim postavkama, i blokovima koje je često radio svojim igračima zadobio poverenje trenera, koji ga potom nije vadio iz igre. Jokić je bio među boljima u važnoj pobedi svog tima na gostovanju kod Sunsa. Imao je double double učinak, 13 poena i 11 skokova (najbolji skakač tima), uz 2 asistencije. Da su njegovi saigrači bili preciznije, asistencija bi bilo još. Postigao je dva ključna slobodna bacanja, 37 sekundi do kraja, kada je svoj tim odveo na nedostižnih 116-110.

 

3.Nikola Vučević

29 min, 17 po, 16 sk, 3 as, 1 bl

Još jedna odlična partija Vučevića koji nakon družeg vremena nije bio starni centar. To ga nije sprečilo da na kraju ima double double učinak, i da bude jedan od boljih u svojem timu, koji je ponovo izgubio. Vučević se vraća u formu i u poslednje vreme pokazuje veliku sigurnost kako u napadu tako i u odbrani i među najboljim je pojedincima kada su naši u pitanju.

 

4.Nemanja Bjelica

26 min, 8 p, 6 sk, 1 ukr, 1 blok

Nemanja je u porazu svojih Wolvesa od Utaha, pružio jednu vrlo dobru partiju, i dobio je od trenera znatno više minuta za igru nego što je to bio slučaj na prethodnim mečevima. Nismo gledali meč, ali kako su preneli naši mediji više od samih brojki, navijače Timbervulvsa, pa i urednika zvaničnog sajta ovog NBA kluba, Kajla Ratkea, oduševljava to što je naš reprezentativac daleko konkretniji nego u debitantskoj sezoni. “Agresivni Bjelica je najbolji Bjelica”, tvrdi Ratke.

 

5.Jusuf Nurkic

16 min, 8 po, 6 sk, 2 as

Jusuf Nurkić je meč počeo, ostavio je dobar utisak (8 poena, 6 sk, 2 as za 16 minuta), ali je vrlo brzo ušao u problem sa faulovima, pa ga je Malone skoro celo drugo poluvreme držao na klupi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*