Legenda na čelu srpske košarke

Proslavljeni reprezentativac i trofejni predsednik Partizana, Predrag Danilović izabran je za novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije glasovima svih delagata (27 od 32) koji su bili prisutni na izbornoj Skupštini KSS. Danilović je bio jedini kandidat i na tom mestu zamenio Dragana Đilasa, koji je krajem oktobra podneo ostavku nakon šest godina na toj funkciji Novi predsednik imenovao je za potpredsednike Bojana Raduna i Dušana Projovića, a potpredsedničke funkcije su zadržali Ana Joković i Igor Rakočević. U radnom predsedništvu izabrani su Dušan Ivković, Nebojša Čović i Mlađan Šilobad.

Danilović je kao igrač osvojio ukupno četiri zlatne medalje sa evropskih prvenstava i jednu bronzanu, a osvojio je i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama za reprezentaciju Jugoslavije. Kao predsednik Partizana osvojio je 13 nacionalnih titula, šest kupova i šest titula u Jadranskoj ligi. Svestan je da ga čeka težak posao

Počasni predsednik Košarkaškog saveza Srbije Borislav Stanković uručio je tom prilikom Draganu Đilasu Zlatnu značku KSS za veliki doprinos tokom šest godina na čelu Saveza..

“Dragan je preuzeo srpsku košarku u najgorem mogućem trenutku. Prihvatio je izazov, videli smo kako je stabilizovao Savez, imao rezultate i uspehe. Nadam se da neće izaći iz košarke”, rekao je Stanković.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*