Pobeda Spursa u čast Big Fundamentalu

Photo: NBA.com

LaMarcus Aldridge predvodio je Spurse do nove pobede nad Pelikanima od 113-100, u noći kada su Spursi odali počast svog legendarnom igraču – Timu Duncanu, i povukli dres sa njegovim brojem i imenom. Šest igrača u Spursima postiglo je dvocifren broj poena, imali su 31 asistenciju, svega 13 izgubljenih lopti, i 49 procenat šuta.

Manu Ginobili i Tony Parker, koji su sa Duncanom činili veliku trojku, zajedno su postigli 28 poena, imali su 7 asistencija i 5 skokova.

Big Fundamental povukao se ovoga leta, nakon 19 sezona u dresu Spursa, 5 osvojenih titular prvaka, i 2 titule MVP igrača. Od onih koji su došli da uveličaju ovu svečanost bili su njegovi bivši saigrači – David Robinson, Bruce Bowen, Sean Elliott, Malik Rose, Antonio Daniels i Will Perdue.

Goran Dragić je imao još jedno fantastično veče, sa 31 poenom, 7 asistencija i 5 skokova, uz šut za tri 6-5, no njegov Heat je izgubio od Celticsa. Jedini raspoložen u Miamiu, uz Dragića, bio je Hassan Whiteside sa 23 poena, 17 skokova i 3 blokade. Boston je do pobede vodio Isaiah Thomas sa 23 poena, četiri dodavanja i dva skoka. Avery Bradley je imao 20 poena i pet skokova. Al Horford je ubacio 17 poena, imao 8 asistencija, 7 skokova, i 2 ukradene lopte.

Izuzetno zanimljivo i napeto bilo je u duelu Netsa i 76ersa. Najbolju partiju sezone (ali i NBA karijere) odigrao je centar Phile Joel Embiid koji je postigao 33 poena, imao 10 skokova, 3 blokade i 2 ukradene lopte, i time bio najzaslužniji za pobedu svog tima. Uz njega, efikasan je bio i Ilyasova sa 22 poena. Ovo je bio i svojevrstan hrvatski derbi – u pobednikom timu Dario Šarić je postigao 7 poena, 8 skokova i 2 dodavanja, dok je kod Brooklyna Bojan Bogdanović imao 14 poena, šest skokova i dva uspešna dodavanja.

Katastrofu je doživeo Orlandu u drugom poluvremenu okršaja protiv Raptorsa. Minus četiri sa poluvremena, gosti iz Toronta povećali su do čak plus trideset za konačnih 109:79. Orlando je u drugom delu postigao samo 28 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio DeRozan sa 31 poenom, a kod domaćih Fournier sa 15 poena. Nikola Vučević je počeo sa klupe, za 25 minuta imao je 10 poena i 9 skokova. Damjan Rudež je za devet minuta imao tri koša, a Mario Hezonja je u igri proveo šest minutai dao pet koševa (šut 2/3) uz jedan skok.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*