Koja je sudbina Jusufa Nurkića?

screenshot

‘Bosanska zver’ nije igrao na poslednje dve utakmice za Nuggetse, a na poslednjim mečevima na kojima je nastupio dobio je svega 8 (Knicski) odnosno 5 (Blazersi) minuta, što sa pravom izaziva zabrinutost jer niti je u pitanju povreda niti loša forma ili odnos prema igri ovog 22-godišnjeg momka. Momak koji je trenutno na prosecima od 9.6 poena, 6.9 skokova i 1.4 asistencije po meču, uz 20 minuta u proseku, i odličan šut iz igre od 52 % zaslužuje svakako više.

Čini se da je Nurkić postao žrtva Maloneove pogrešne taktike sa početka sezone u kojoj je pokuašo da igra sa Nurkićem kao klasičnom peticom, i upari ga sa Nikolom Jokićem na četvorci, uz Kennetha Farieda u rotaciji koji može igrati na obe pozicije. Nurkić, ako se pogleda njegov učinka pa čak i na onim utakmicama gde je dobijao manje šanse, nije loš, a njegov odnos prema igri uvek je vrlo profesionalan, i borben.

Jusuf Nurkić je imao ulazak u sezonu iz snova. Imao je odličnu predsezonu, prvu u dresu reprezentacije BiH gde je bio ubedljivo najbolji igrač kvalifikacija. Zatim je sa svojim Nuggetsima gotovo sa lakoćom u predsezoni nizao double double učinke, kupio lopte, poentirao i najavljivao odličnu saradnju sa Nikolom Jokićem. U predsezoni smo i najavljivali novi balkanski centarski duet, i uspešnu sezonu za obojicu.

Krenula je sezona i Nurkić je bio prva violina, i prve sedmice je sa double double prosekom bio i Igrač sedmice kada su u pitanju igrači sa naših prostora.

Nurkić je bio najpouzdaniji igrač Nuggetsa koji su timski imali veoma loš start. Gubili su već dobijene utakmice i tražila se neka pozitivna hemija i čarobna formula da se tim pokrene. Posložilo se tek u zadnjih 5-6 mečeva, od kako se desila zamena na pozicije petice – i Nikola Jokić je preuzeo startnu poziciju od Nurkića. Jusuf je postao preko noći kolateralna šteta loših taktičkih procena i dobrih igara njegovog timskog kolege.

Bilo bi šteta za ovako fantastičnog igrača da tavori na klupi i ne igra. Ukola ga Malone ne vidi u rotaciji, trebalo bi da mu to kaže i omogući trade. Brojni su klubovi koji bi bili presretni imati Nurkića na rosteru. Boston, Chicago, Knicski, Dallas, sve su to timovi koji bi imali prostora za Nurkića, u kojima bi mogao igrati i dalje napredovati.

1 Trackback / Pingback

  1. Nurkić, Vučević i Dragić su 'vruća' trade roba - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*