Harden i Westbrook za povijest, napravili nešto što je malo ko uspio!

Andrew Richardson-USA TODAY Sports

Definitivno prva vijest sinoćnih utakmica je bio James Harden. Brada je napravio nešto što nitko dosad u povijesti lige nije uspio. 53 poena, 16 skokova i 17 asista !! Nestvarne brojke, prvi puta da je netko uspio zabiti 50+ i pritom uzeti 15+ skokova i imati 15+ asistencija. Knicksi su probali sve, menjali su čuvare, Thomas, Kuzminskas, Rose, Holiday no ništa nije pomoglo da se Brada barem malo uspori. S druge strane Jennings je odigrao odličnu utakmicu sa 32 poena i 7 asista, no naravno ostao je u Bradinoj sjeni i ovom neponovljivom pothvatu !

Uz Bradu još je jedan momak imao neverovatno veče. Russel Westbrook nastavlja oduševljavati i sakupljati triple double učinke kao od šale. Ovaj puta mu je samo 19!! minuta bilo dovoljno da ga zabilježi. Oslabljeni Clippersi nisu imali šanse protiv West i ekipe. Na kraju je završio na 17 poena, 14 asista i 12 skokova za samo 29 minuta igre, to je bilo dovoljno za pobedu i West je onda mogao na zasluženi odmor. Uz njega kod Thundera se vratio Oladipo i odmah zabio 15 poena, a s klupe je najefikasniji bio Kanter s 23. Kod Clippersa Bass i Speights su zabili po 18 svaki, dok ostatak Clippersa je bio očajan i zaslužena pobeda za Oklahomu na kraju.

Kingsi i Grizzliesi su odigrali interesantan meč. U početku Kingsi su se dobro držali, čak i vodili, no ulaskom Randolpha Memphis je preuzeo vodstvo. Utakmicu su slomili u 3. četvrtini kada su napravili najveću prednost i do kraja ju nisu ispuštali. Kod Kingsa standardno najbolji je bio Cousins 26 poena, 4 skoka, 8 asista i čak 5 ukradenih lopti. U pobedničkoj ekipi najbolji je bio najskuplji igrač lige Conley sa 22 poena i čak 8 skokova.

Giannis je odigrao još jednu maestralnu utakmicu. Ovaj puta žrtva su bili Bullsi i nakrcao im je 35 poena uz 9 skokova i 7 asista. Iako su gubili na početku, Bucksi su krenuli sa preokretom u 3.četvrtini, da bi na kraju razbili Bullse u zadnjoj i tako došli do lagane pobede. Osim Giannisa rookie Brogdon je ostvario triple double učinak sa 15 poena 12 asista i 11 skokova, te je ovaj momak s Virginia Techa postao prvi rookie koji je ove sezone ostvario triple double učinak. Kod Bullsa najbolji Butler sa 26 poena, a naš Mirotić je bio solidan i zabio je 10 poena uz odličan 4-5 šut.

Cavsi su bez Irvinga prošli neokrznuti protiv Hornetsa. Lebron i Love su rešili veći deo posla, Love sa 28 poena i 10 skokova, a Lebron 32 poena i 9 asista. Umesto Irvinga je startao McRae te je dobro zamenio Uncle Drewa i zabio odličnih 20 poena. Od prve četvrtine Cavsi su vodili i pobeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. Kod Hornetsa najveći otpor pružio odlični Kemba sa čak 37 poena, no to nije bilo dovoljno.

U zadnjoj utakmici večeri susreli su se Sunsi i Jazzeri. Napeta utakmica u kojoj se nijedna  ekipa nije odvojila, a Jazzeri na kraju nisu ispuštali prednost stečenu u 2. četvrtini. Raduje nas to što je Bender ušao u rotaciju i dobio je 21 minut, što je iskoristio za 7 poena, dok je najefikasniji kod Sunsa bio Booker sa 20 poena. Jazzere su predvodili Hayward i Gobert svaki sa po 18 poena.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*