Najbolji potezi naših

Goran Dragić, Miami

Najiskusniji, i najprofiliraniji, igrač sa naših prostora u NBA. Jedan od najboljih playeva u ligi. Brz, okretan, sa dobrim pregledom igre, šutom za dva poena. Šteta što je u timu koji je ove sezone drastično oslabljen, i u kojem je Dragonu jedini pravi saigrač centar Hassan Whiteside sa kojim sjajno sarađuje. Ovaj potez je najbolji dokaz kako je Dragić nezaustavljiv kada ‘namiriše’ proctor i krene pod koš, viđeno u meču protiv Sunsa 3 januara, 2017., ali i nebrojeno puta ove sezone:

Dario Šarić, Philadelphia

U porazu svoje Phile od Bostona 3 decembra, 2016, Dario Šarić je izveo potez sezone, uz njegov tada već treći double double učinak. Njegov potez koji Ameri zovu i “lomljenje članka”, čime je Šarić podsetio na čuvene NBA driblere, poput Michaela Jordana ili Isiaha Thomasa, oduševio je trenera, navijače i komentatore. “Hrvatska senzacija” – tim rečima su na TV-u opisali njegovu igru.

Nikola Jokić, Denver

Jokić igra u vrhunskoj formi u poslednje vreme i šteta je prava što to nije ispraćeno dobrim timskim rezultatima. Pokretljivi centar oduševljava lakoćom kojom igra, ali najviše sjajnim asistencijama koje ponavlja iz meča u meč. Zbog asistencija poput ove dve – jedne protiv Blazersa 15 decembra, 2016, i druge protiv Kingsa 3 januara, 2017, Jokića nazivaju playom zarobljenim u telu centra.

Bojan Bogdanović, Brooklyn

Brooklyn Netsi su izgubili tog 15 novembra, 2016, u gostima kod Los Angeles Lakersa sa 125:118 uz sjajnu partiju hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića. ‘Babo’ je za 30 minuta na terenu ubacio 29 koševa (šut 11/18, trice 2/5) uz tri skoka i jednu asistenciju. Posebno impresivno bilo je Bogdanovićevo zakucavanje preko 2.16 cm visokog Timofeya Mozgova:

Jusuf Nurkić, Denver

Nurkić je jedan od najsnažnijih centara Lige, perspektivan mladić koji ima sjajan osećaj za igru, dobar procenat šuta, i u tome je posebno dobar – sjajan osećaj za blokade. Nema vrhunskog igrača u NBA koji nije osetio kako to izgleda kad Juka izblikira šut, a jedan od tih ‘srećnika’ je i Philin perspektivni centar Joel Embiid.

Mirza Teletović, Milwaukee

Mirza Teletović je najbolju partiju u dresu Milwaukee Bucksa, odigrao 3 novembra, 2016., protiv Kingsa, pogodoviši sedam šuteva za tri poena. Teletović je meč završio sa 22 poena a Milwaukee je slavio ubjedljivim rezultatom 117 – 91.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*