Jusuf Nurkić napušta Denver?!

Mark D. Smith-USA TODAY Sports

Snažni centar Nuggetsa Jusuf Nurkić koji u poslednje vreme ne dobija zasluženu minutažu u Nuggetsima, pred izlaznim je vratima kluba. Kako piše poznati novinar Mark Stein, Nuggetsi otvoreno nude reprezentativca Bosne i Hercegovine zainteresovanim stranama, a na spisku slobodnih su Danilo Gallinari, Kenneth Faried i Wilson Chandler.

Menadžment i struka Denvera odlučila je tim graditi oko prve opcije na petici Nikole Jokića, te mladih nada Emmanuela Mudaya i Jamala Murraya. Kao izgledna opcija pojavila se mogućnost da Nurkić, u paketu za još jednim od iskusnijih igrača, ode u Atlantu u zamenu za All star četvorku Paula Millsapa.

“Ne želim to komentarisati. To nije u mojoj kontroli. Ako me pošalju u drugi klub to će biti za moje dobro. Moje je da igram košarku. Ako ne budem igrao ovdje, igrat ću negdje drugo. To je sve biznis. Tako su mi rekli prvog dana kad sam došao ovdje. Spreman ću biti za trade. Ako se ne desi, onda ću sa menadžerom vidjeti šta ću raditi”, poručio je Nurkić koji je izabran kao 16. pick na draftu 2014. godine.

Iako igra samo 19.9 minuta, Nurkić ove sezone beleži solidne brojke 9,3 poena, 6,8 skokova i 1,4 asistencije (u sve tri kategorije bolji nego prethodne dve godine), te 0,9 blokada po meču.

1 Trackback / Pingback

  1. Nurkić tradeovan, ostali u 'izlogu' - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*