Derrick Rose: Tri opcije za trade

Brace Hemmelgarn-USA TODAY Sports

Derrick Rose je daleko od svog MVP sjaja, to je svima jasno. Svega 17.3 poena i 4.5 asistencija koje prosečno beleži u Knicskima ove sezone su daleko od onoga što se od njega očekivalo. Plus nedostatak srčanosti i činjenica da je New York sve dalje od play offa, potakle su priče o tradeu. Evo nekoliko opcija, o kojima izveštavaju američki mediji.

Chicago Bulls

Rose bi mogao nazad kući u tradeu: Rajon Rondo za Derricka Rosa. Ne zvuči nemoguće. Knicskima treba bolji odbrani igrač i play koji može hraniti loptama Mela i Porzingisa. Sa druge strane Bullsima treba mnogo više u ofanzivi, neko ko će biti prava podrška Wadeu i Butleru. Rose poznaje situaciju u Bullsima, i nema problem sa hemijom, Rondo ima, i to je problem.

Denver Nuggets

Druga zanimljiva opcija za trade su Nuggetsi, koji na poziciji broj 1 imaju perspektivnu opciju u Mudiayu, oko koga i našeg Nikole Jokića grade tim. Ukoliko bi i došlo do tradea Denver bi eventualno mogao pustiti Willa Bartona, koji igra dobro u poslednje vreme, i Kennetha Farieda koji je realno daleko iza Jokića i Jusufa Nurkića po igri i potencijalu. Ukoliko pređe, Rose momentalno može postati lider tima, što Nuggetsi nemaju, ali je pitanje koliko se to uklapa u Maloneovu viziju koji ipak pokazuje strpljenje i polako gradi tim oko mladih igrača.

Dallas Mavericks

I dok se karijera velikog Dirka Nowitzkog bliži kraju, Dallas traži novog franšiznog lidera, koji bih vodio makar do play offa – to je u ovom trenutku takmičarski san za Mavse. Rose bi mogao biti idealna opcija za tako nešto, koji bi imao potencijala iz Dirka izvući nešto još ove sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*