Gledali smo: Denver Nuggets- Indiana Pacers

U O2 areni u Londonu susrele su se ekipe Denver Nuggetsa i Indiana Pacersa. Iako su NBA ekipe već odigravale utakmice tokom sezonu u Europi Denver je prva ekipa sa zapada koja je igrala. I odlično su se snašli. Nikola Jokić je kretao u startnoj petorci, dok mu je s druge strane protivnik bio Miles Turner.

Utakmicu bolje otvara Denver i to Danilo Galinari sa čak 3 trojke i 11 poena u početku. Igralo se gotovo koš za koš, a George i Teague su održavali Pacerse na životu. Na početku je Nikola bio malo usporen, nije imao gotovo nikakav učinak i Jusuf Nurkić je ušao umesto njega vrlo brzo. Kod Indiane Teague vodi igru, većinom je on na lopti i zbog jako čudnog kriterija sudaca gde su svaki kontakt pri Jeffovom šutu sudili faul Pacersi drže korak s Nuggetsima. Na kraju prve četvrtine Galinari je na 11 poena, a kraj je dobro odigrao Barton, dok Teague s 8 poena i 6 asista dominira kod Indiane.

U drugoj četvrtini budi se Jokić i počinje deliti asiste i zabijati. Fantastičan pas za Farieda na alley op će ostati upamćen. Kod Indiane kada su Big Al i Seraphine u igri lopta odmah ide na low post što dosta usporava igru Pacersa. Srećom ovoga puta Nuggetsi su bili spremni, i Nurkić u prvoj i Jokić u drugoj četvrtini su to odlično branili. Chandler dosta dobro odigrava, zabio je koju trojku i ulaz, no najbolji igrač je Jokić. 9 poena i fantastičan asist iz auta preko celog terena za Harrisa nakon što je George pogodio trojku ali se nije vratio u obranu. S tim košem završava poluvreme a Nuggetsi vode 56-76.

U prvom poluvremenu najbolji je bio Jokić kod Nuggetsa, a pratili su ga Chandler i Galinari. Kod Pacersa Teague i Paul George s povremenim bljeskovima CJ Milesa.

U drugo poluvreme Nuggetsi ulaze furiozno. Jokić dominira pod oba obruča, došao je do 20 poena i pokupio je još koji asist a Nuggetsi su se razletili po terenu. Previše laganih koševa iz reketa su primili Pacersi i potpuno se raspali u ovoj četvrtini. Ovu četvrtinu je Denver dobio 39-20 s tim da su u završnim trenutcima Pacersi malo stigli ovu veliku prednost. Najbolji je bio CJ Miles koji je pogodio koju trojku ali osim njega kod Pacersa niko nije bio vredan spomena. Zanimljiva statistika su bili poeni iz reketa. Nuggetsi su zabili čak 50 do negde sredine 3. što je previše. Joker ih je razbio unutarnjom igrom i asistima s visokog i niskog posta, Pacersi jednostavno nisu imali rešenje za njega.

U zadnju četvrtinu Nuggetsi ulaze sa čak 30 razlike i do kraja utakmice je ovo bilo samo odrađivanje posla. Iako je trener Malone držao petorku dosta dugo na parketu, kasnije je krenuo s izmenama. Priliku su dobili rookie Hernangomez i Beasley, a minute u završnici je dobio čak i veteran Mike Miller. Kod Pacersa nešto su pokušavali Ellis i Miles no u obrani su izgledali kao razbijena vojska i više nisu imali šta tražiti u ovoj utakmici.

Kod Denvera najbolji naš Jokić koji je bio vodeći strelac, skakač i asistent ekipe! 22 poena, 10 skokova i 7 asista za našeg mladog centra koji je večeras totalno izdominirao. Uz njega dobri su bili Chandler sa 21 poenom i Galinari sa 18 (od toga 11 u prvoj četvrtini).

Kod Pacersa CJ Miles je zabio 20 poena, a Brooks i Teague svaki po 14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*