Boban na meti slavnog kluba

AP Photo/Jeff Chiu

Bobanu Marjanoviću ne treba mnogo prostora da bi se dokazao. Sinoć je pružio odličnu partiju protiv Warriorsa (13 p, 11 sk), a pažnju je skrenuo fantastičnom igrom protiv Hornetsa – 15 poena i čak 19 skokova, za svega 22 minute.

Bobanov skromni prosek od 3.9 poena, i 3.3 skoka ove sezone bio bi mnogo bolji da dobije više prilike od trenera. Ukoliko bi računali samo utakmice u kojima je dobio značajniju minutažu (recimo više od 5 minuta), Marjanović je na sasvim solidnim prosecima – 8 utakmica, 7.4 poena, 6.4 skok, i 1 blokada u proseku, uz sjajanih 90 % sa linije slobodnih bacanja i 46 % šuta iz igre. Ukoliko bi se pravila projekcija na 36 minuta, Boban bi imao imponzantnu statistiku – 19. 3 poena i 16.3 skoka po utakmici.

Zato su se pojavile informacije da bi u svojim redovima Bobana vrlo rado videli Celticsi, koji igraju odlično i pored činjenice da nemaju pouzdanu opciju na poziciji broj pet, niti skakača koji je u TOP 40 po proseku skokova. Tim iz Bostona koji na krilima sjajnih partija Isaiaha Thomasa grabi ka play offu, u Bobanu vidi odličnu priliku da ojača reket. Bobanu bi na ovaj način dobio konačnu pravu priliku jer u Pistonsima tvrdoglavu forsiraju Drummonda iako on ove sezone i nije toliko dominantan pod obručima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*