Glasanje za All Star: Ko vodi u trci za prve postave?

U toku je fotofiniš glasanja navijača za igrače koje žele da vide kao startere na All-star meču, a glasanje će trajati do 17. januara, a rezultati za prve postave će biti objavljeni dva dana kasnije. Juče je napravljen novi presek stanja na osnovu validnih glasova.

Steph Curry i Lebron James vode na Zapadnoj, odnosno Istočnoj konferenciji po broju glasova. Ove godine, za razliku od prošle, ima daleko više glasova na pet dana pre završetka.

Među deset igrača na “frontcourt” pozicijama nema Nikole Jokića, igrača Denver Nuggetsa, a ubedljivo prvi je Kevin Djurent na ovoj poziciji na Zapadu sa 987,479 glasova. Zaza Pachulia je trenutno startni centar ekipe Zapada sa 823,376 glasova i teško da će neko uspeti da spreči Gruzijce da ovaj košarkaš ostane na toj poziciji.

Ovo su rezultati glasanja na današnji dan, 12. januara:

Koliko su navijači objektivni?

Naš kolega Srđan Nikolić sa sajta aktualac.net zapitao se koliko su navijači objektivni u izboru All Star postava? I napravio je poređenje – kako bi izgledale postave kada bi ih isključivo birali navijači, a kakko kada bi se gledao statistički učinak.

Prema trenutnom stanju glasova, kada bi isključivo navijači birali postave,to bi u ovom momentu ovako izgledalo na Istoku :

Frontcourt : K. Love (Cavs), L. James (Cavs), G. Antetokounmpo (Bucks), J. Embiid (76ers), C. Anthony (NYK), J. Butler (Bulls), K. Porzingis (NYK)

Guards : D. Wade (Bulls), K. Irving (Cle), D. DeRozan (Tor), I. Thomas (Bos), D. Rose (NYK)

U odnosu na više statističkih kategorija, najkorisniji igrači sa Istoka i glasovi navijača se poklapaju kod 8 imena. Ipak, kada bi igrali najkorisniji a ne najpopularniji igrači, iz ove postave bi ispala sva tri igrača New York Knicksa i D. Wade, dok bi njihova mesta zauzeli :

Frontcourt: D. Howard (Hawks), A, Drummond (Det)

Guards: K. Walker (Cha), K. Lowry (Tor)

U Zapadnoj konferenciji, po glasovima navijača situacija je sledeća:

Frontcourt: Z. Pachulia (GSW), K. Durant (GSW), K. Leonard (Spurs), D. Cousins (Kings), A. Davis (NOP), D. Green (GSW), K.A. Towns (Wolves)

Guards: J. Harden (Hou), S. Curry (GSW), R. Westbrook (OKC), K. Thompson (GSW), C. Paul (LAC)

Ovde je recimo među bekovima jedini “uljez” Klay Thompson i umesto njega bi prema drugim pokazateljima trebalo da bude George Hill (Utah).

Međutim, prema statističkim kategorijama na frontcourt pozicijama je problem. Trebalo bi da “ispadnu” Z. Pachulia i D. Green iz Golden Statea, kao i K.A. Towns (Wolves) a trebalo bi da uđu:

Frontcourt: R. Gobert i G. Hayward (Utah) i B. Griffin (LAC)

Naravno, do kraja glasanja ostalo je još (doduše malo) vremena i biće verovatno još pomeranja ali jasno je da glas navijača ipak dosta znači.

1 Trackback / Pingback

  1. 2017 All Star Celebrity: Bez četvorostrukog MVP-a - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*