Top 5: Učinak naših 10.-13.1.

1 Nikola Jokić

30min 22p 10s 7a

Još jedna odlična partija u nizu našeg Nikole. Bio je najbolji strelac, skakač i asistent(zajedno sa Mudiayom) u Denveru u razbijanju Pacersa. Slabo je krenuo, no već se u 2. četvrtini zagrijao i stvar dovršio u 3. kada je postigao čak 11 poena i totalno dominirao u reketu. Opet je imao nekoliko izvrsnih dodavanja, jedno preko celog terena za Harrisa na isteku vremena. Sjajan meč i najbitnije velika pobeda za Nuggetse.

2 Nikola Vučević

32min 16p 12s 4a

Vučević se vratio u petorku i nastavio tamo gde je stao dok je ulazio kao zamena. Najbolji skakač u Magicu, drugi strelac u porazu od Clippersa. Dobro se borio s Jordanom, napad je dobro funkcionirao, imao je nekoliko asista, a i šut ga je služio. Vogel još luta u izboru sastava pa je zato Nikola završio u petorci, no dok god ovako igra minute su mu zagarantirane.

3 Boban Marjanović

16min 13p 11s 2a

Evo nama opet Bobija u Top 5. Protiv Warriorsa je opet dominirao visinom i pojavo. Hvatao je skokove s lakoćom pored niskih Warriorsa i bio najbolji skakač ekipa a igrao je samo 16min. Uz to zabilježio je i 13 poena. Još jedna u nizu odličnih Bobijevih tekmi, koji igra kako zna čim dobije priliku. Čak je povukao i interesovanje nekih NBA ekipa svojim dobrim igrama.

4 Bojan Bogdanović

26min 16p 6s 4a

Protiv Hawksa je Bojan odigrao solidnu utakmicu. Očajni Netsi nikako da pobede nekoga, a polako se i Bojan utapa u njihovo sivilo. Neka iskoči kao naprimer ovu utakmicu, no to je  nažalost iznimka od pravila. Dobro je šutirao, čim preuzme malo više odgovornosti u napadu to odmah bolje izgleda po Netse. 16 poena u 26 minuta je solidan učinak, a tome je i pridoda
standardnih 6 skokova

5 Goran Dragić

38min 17p 2s 4a

Protiv Warriorsa se i Goran mučio. Nikako da mu proradi šut, zabio je dosta poena iz ulaza. Nije razigravao ekipu, samo 4 asista na kontu, ali Heat je ipak donekle uspio držati korak s Warriorsima. Mučio se i u obrani, i prvi puta da je Goran kod nas ovako nisko na listi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*