Dragić traži šansu protiv Hardena, Bjelica na Spurse!

novosti.rs

U prvom meču Bojan i Netsi idu na jednu od najboljih ekipa lige Raptorse. Netsi nasušno fali talenta u napadu, niko nije sposoban zabijati 20 poena na konstantnoj bazi. Lopez je solidan, a Bojan nikako da preuzme više odgovornosti. Uz to obrana je dosta loša, pušta na sve strane i to jako loše izgleda. Protiv Raptorsa koji imaju ubojiti bekovski par i jedan od najboljih napada lige će biti izuzetno teško ostati konkurentan. Trebaće odlična predstava Babe u oba smera da imaju šanse.

Goran Dragić i Heat su u sličnoj situaciji kao Netsi. Samo što su njima i povrede dosta dirigirale poziciju u kojoj su trenutno. Verovatno tankiranje do kraja sezone i borba sa ostalima za Fulitza. Slično kao i Netsima, Heat ide na Rakete. Isto jedan od najboljih napada lige predvođen čarobnjakom Hardenom. Igra u MVP formi i Goran će morati odigrati obranu na vrlo visokoj razini. Prednost svakako imaju pod košem zbog Whitesidea, no vidićemo hoće li to kapitalizirati.

Mirotić nije igrao zadnjih nekoliko utakmica i upitan je i za večeras. Bullsi idu na Mavse i ovo je idealna prilika da malo poprave score. Kada igra Butler onda igraju i Bullsi, kada njega nema to je ogromna crna rupa. Wade više ne može vući ekipu, Rondo se već posvađao, a jedino McDermott nešto odigra s klupe i povremeno bljesne naš Nikola. Mavsi su još lošiji, poharani povredama, malo nema Derona, malo Dirka, Bogut je još povređen i takvi nemaju baš šanse kod Bullsa.

Popova kaznena ekspedicija ide na mlade Wolvese. Izuzetno su talentovani, no fali im malo drskosti u obrani i iskustva u napadu. S druge strane Spursi dominiraju u obe ove kategorije. Najbolja su ekipa u clutchu ove sezone, što su već pokazali Wolvesima ove godine. Leonard je na rubu da izjednači Duncanov rekord što se tiče uzastopnih double double učinaka i ovo bi trebao biti lak posao za Spurse.

U zadnjem meču Nuggetsi i Joker idu na Lakerse. Joker je odigrao najbolju partiju karijere i u izvanrednoj je formi, dok Jusuf Nurkić povremeno ulazi. Šteta za ovog igrača, odlično je ušao u sezone, no ipak je obrana preslaba s njim i Jokićem tako da je Malone morao odustati od tog eksperimenta. S druge strane Zubac napokon dobija priliku u Lakersima. Već je bilo i vreme jer Mozgov i Black nikako nisu imena zbog kojih bi Zubac morao provesti prvu sezonu u D-ligi. Dobro igra kada dobije minute i biće zanimljivo videti duel Nurkića i Jokera protiv Zubca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*