Repriza finala part 2 : Dubsi vratili barem dio duga Cavsima

screenshot

Warriorsi su razvalili Cavse sinoć. Bilo je ogromnih 126-91. Odlična igra već u prvom poluvremenu bila je dovoljna za vodstvo, koje je na kraju samo raslo tokom utakmice. Ovo sigurno nije realno stanje stvari, Dubsi jesu možda i bolja ekipa ali sigurno nisu 30 razlike bolje. Naplatili su tako deo dugova Cavsima s ovom velikom pobedom i malo smirili strasti u svojoj svlačionici i verovatno kupili mir do finala, tj verovatno idućeg okršaja s Cavsima.

Utakmica je bila jednosmerna ulica od samog početka, Warriorsi su već u prvoj četvrtini ostvarili veliko vodstvo, bilo je 22-37 za Dubse. Poveli su 7-0 i nagovestili Cavse kakva ih večer čeka. Vodstvo je samo raslo da bi u drugoj četvrtini prelomili utakmicu. 4 minute pred kraj Durant sjajno zakucava jedan tip-in i kreće mašinerija Warriorsa. Pogađali su neverovatne šuteve i napravili seriju 20-5. Cavsi jednostavno nisu imali odgovor na ovo i otišli su na odmor sa još većim zaostatkom.

Osim petorke koja je odlično odigrala, x faktor u ovom meču je bila klupa Dubsa. U prvom poluvremenu gađali su 11/13 iz igre! Igouadala i društvo su nestvarno igrali i napravili ovu veliku zalihu poena koju su starteri samo odradili do kraja.

Do kraja utakmice ovo je bilo samo odrađivanje posla za Dubse i iako su izgubili 3. četvrtnu, vratili su sve u zadnjoj.

Cavsima je ovo bilo totalno nekarakteristično veče. Dubsi su igrali odličnu obranu i naterali Cavse na 15 izgubljenih lopti, dok su asistirali samo 11. Neprepoznatljivi Cavsi su šutirali samo 33% iz igre, naspravm Dubsa koji su bili na čak 50%.

Kod Warriorsa osim fantastične klupe s koje su Igouadala sa 14 poena(100%šuta!) i Livingston sa 13 poena (šut 6/7) najbolji bili Curry sa 20 poena i 11 asista, Green koji je ubilježio triple double 11poena, 11 asista i 13 skokova, te najfikasniji Thompson sa 26 i 5 trojki.

Kod poraženih najbolji Lebron James sa 20 poena, a neprepoznatljivi su bili Love koji je odigrao samo 16 minuta i Irving koji je zabio 17 poena, ali za to mu je trebalo čak 19 šuteva.

Sve u svemu ovo nije realno stanje stvari, no Dubsi su pokazali da nikako nemaju “kompleks Cavsi” kao što se pričalo posle zadnje utakmice. Pokazali su da i najjači padaju kada uđu u njihovu mašineriju. Nadamo se još jednom finalu i barem 7 neverovatnih okršaja !

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*