Promene u Phill!

screenshot

Sixersi su pokazali neviđen pomak u ovoj sezoni. Embiid izrasta u franšiznog igrača, sposobnog odvesti ovaj tim jako daleko. Zalečio je povredu i sada iako na restrikciji minuta igra neverovatno. Drugi faktor je naš Dario Šarić. Rookie došao iz Efesa unosi u ovu ekipu neverovatnu količinu energije, šut mu je na pristojnim brojkama, a obrana i zalaganje nikad nije bilo upito.

To je dovelo čelnike Sixersa da odvažu svoje opcije što se tiče rezervnog centra (Embiid je siguran prvi izbor). Noel je izvrstan obramben igrač, pokretljiv no ipak malo drven u napadu. Proživeo je i on tešku povredu kolena, što znači da je podložan novim povredama. S druge strane Okafor je čista suprotnost, on svoju igru gradi na napadu. Izvrstan u low postu, solidan šuter a u obrani propuh. Iako je Noel prvo bio na ledu i činilo se da će Sixersi izabrati Okafora kako bi im donio instant napad s klupe, kako sada stvari stoje Okafor je taj koji pakuje kofere. Ulazi u igru samo kada Embiid ima dan odmora, a Noel je prva opcija s klupe zasada.

Normalna stvar, Okafor je odigrao odličnu rookie sezonu, pa se dosta klubova krenulo raspitivati o njemu. Zasad ova 4 kluba imaju najviše šanse za dovesti mladog centra:

1 Boston Celtics

U Sixerse : Terry Rozier

U Celticse : Okafor

Rozier je odigrao solidnu sezone prošle godine, pokazao se kao bek za kojeg ima mesta u ligi. Bio bi jako koristan Philli koja i ovako ima jako kratku rotaciju upotrebljivih igrača u vanjskoj liniji, dok su pod košem krcati.

S druge strane osim Horforda Boston nema igrača koji igra leđima prema košu. Zeller i Olynik nisu baš velike opasnosti pod obručima, više su igrači koji ordiniraju izvana, tako da bi Okafor jako dobro legao Bostonu i otvorio im još koju opciju u napadu. Isto tako Boston je jedna od najgorih skakačkih ekipa lige, Bradley je najbolji skakač sa 7 skokova! Okafor bi sigurno učvrstio reket i doneo koji poen ispod obruča.đ

2 Dallas Mavericks

U Sixerse : Deron Williams, pick 1. runde (top5 zaštićen), Wes Matthews

U Dallas : Okafor, Robert Covington

U oba pravca loš trade za obje ekipe. Sixersi taman imaju mladu jezgru, dobru perspektivu i dovodeći 2 već islužena veterana to jako narušavaju. Deron je davno prošao svoj zenit, a iako bi bio uverljivo najbolji bek u Sixersima to je više zato što Philla nema kvalitetu, a ne zbog Derona. Isto tako Wes koji je imao tešku operaciju tetive i iako bi donio šuterski rang, ipak je prestar da bi mogao nešto ozbiljnije uraditi.

S druge strane Mavsi s Dirkom i Okaforom na centru u obrani nema što tražiti. Pola Euroligaških ekipa bi ih raznelo pod košem, jer Dirk ni u najboljim danima nije bio poznat kao dobar obrambeni. Kamoli sada s ovoliko godina na leđima. Covington bi još i mogao proći, no potpisan je Barnes na max na njegovoj poziciji. Ovaj trade baš i nema smisla, i sumnjamo da će Philla otići u ovom pravcu.

3 Golden State Warriors

U Sixerse : Kevin Looney, Patrick Mccaw, James McAdoo, Ian Clark

U GSW : Okafor

Još jedan trade koji nam baš i nije jasan. Warriorsi su razvalili Cavse ponajviše zahvaljujući svojoj klupi. Rookie McCaw je pokazao da već ove sezone može pomoći, a da je dobar igrač pokazao je na pripremnim utakmicama kada je sam rešio nekoliko njih. Looney je bio veliki prospekt, no ima problema s povredama, te je presedio celu prvu sezonu zbog toga. Sada polako ulazi u formu i mislim da bi Warriorsi pogrešili kada bi njega tradeali. Ista stvar važi i za Clarka koji je trenutno 2. bek s klupe (ne računajući Igouadalu koji čak upada i na krilo) i pruža odlične igre.

Sixersi bi dobili dosta igrača i za njih ovaj trade čak i ima smisla. Dobri rotacijski igrači na bekovima, zamena za Okafora pod košem i fino su popunili roster mladim igračima. No također sumnjamo da će do ovoga doći.

4 New Orleans Pelicans

U Sixerse JRue Holiday

u Pelicanse : Okafor, pick prve runde (top 20 zaštićen)

Holiday nazad gde je počeo karijeru. Još uvek relativno mlad, sad je već izgrađen igrač. Najbolji je posle Davisa, a koliko znači ekipi vidimo po njihovo scoreu od kada se vratio. Počeli su sa 0-8 i očajnom igrom, a čim se Holiday vratio to je počelo ličiti na nešto. Ovim bi dobili iskusnog beka, relativno mladog da ne ode u penziju ili da je izrauban povredama, koji bi im sigurno pomogao u dostizanju playoffa idućih sezona

Pelicansi bi napokon dobili mladog igrača dostojnog da pomogne Davisu u borbi pod obručima. Sada Asik i Ajinca su obojica očajni, te je povređenom Davisu silno potrebna pomoć. Ovim bi dobio i mali zalog za budućnost i nadu da će Hield postati barem dobar rotacijski igrač i da će s njima moći u borbu za playoff.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*