Slađan Stojković teško bolestan, mora na operaciju

Nekadašnji prvotimac beogradskog Radničkog, Partizana, Zdravlja, Polonije, Sopronija, Nikozije i tuzlanske Slobode, u kojoj je završio karijeru u 42. godini, boluje od teške bolesti i neophodna su mu sredstva za operaciju u inostrantsvu.

Pozivamo vas da dođete u što većem broju, pomognete Slađanu da nakon brojnih pobeda na parketu upiše još jednu, životnu, stoji u saopštenju OKK Sloboda.

Košarkaškoj legendi je moguće pomoći i uplatama na sledeće račune:

BANCA INTESA BEOGRAD, Milentija Popovića, 7b 11070 Novi Beograd

SWIFT: DBDBRSBG

SLADJAN STOJKOVIC, Radenka Misevica 3A, Beograd

IBAN: RS35160513020226895061

Ubica koševa

Košarku je počeo da igra u vreme kad je su naši prostori bili sinonim za košarku, i kada je bilo teže igrati u prvoj postavi nekog prosečnog tima nego igrati negde u inostranstvu. Stojković je upamćen kao jedan od najboljih šutera i strelaca u bivšoj Jugoslaviji, i Srbiji, zbog čega je i dobio nadimak – ‘ubica koševa’.

Igrajući za 15 klubova, što kod nas, što u inostranstvu, Slađan Stojković je koševe protivnika zatrpavao pune 23 sezone. Karijeru je počeo u velikom stilu, kada je kao 16-godišnji golobradi momčić ubacio jednom seniorskom timu 72 poena, a okončao ju je na glamurozno kada je u 42. godini života, kao igrač tuzlanske Slobode, bio najbolji strelac i najbolji igrač šampionata BiH!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*