Top 5: Učinak naših 20.-22.1

1 Nikola Jokić

21min  19p 10s 3a i  27min 18p 8s 4a 3s

Nikola je ovde zbog 2 utakmice. Prvo je u 21 minut rastavio Clipperse i izludio Jordana uz šut 8/11. Bilo je tu šuteva ulaza, floater, Jordan nije znao gde se nalazi, te je kasnije izgubio živce udario Nikolu i bio isključen. Druga partija protiv Wolvesa je bila još i bolja. Iako samo 4 asista način na koji Nikola asistira je neverovatan. Samo mu daj loptu na visoki post i utrči, on ćete naći, jednom rukom, bez gledanja kako god Nikola je postao pravi magičar!

2 Goran Dragić

33min  25p 6a 1s

Goran je odveo Heat do još jedne pobede. Iznenadili su Buckse a Goran je briljirao. Odličan šut, čak 8/13, a za trojku 3/5 bio je sjajan u napadu. Najjače oružje, tranzicija je odlično radila, a Goran je zabio i dosta šuteva. Dobro je razigravao, standardnih 6 asista i što je najbitnije još jedan pobeda za Heat koji puno bolje izgleda od Goranovog povratka.

3 Bojan Bogdanović

28min  16p 3a 3s

Bojan i Netsi su se hrabro borili protiv Hornetsa, ali na kraju su ipak poklekli. Bojan je odigrao solidnu utakmicu, trojke je šutirao 4/8 što je vrlo dobro, te je napokon nešto pogodio izvana. Solidan doprinos u obrani, 3 asista pretežito za Lopeza, no sve u svemu dosta dobra utakmica našeg Bojana koji pokazuje naznake da se polako budi.

4 Nikola Vučević

24min  12p 4s 1a

Protiv Warriorsa Nikola se nije baš naigrao, no većina napada je išla preko Ibake ili Greena na low postu, što je nerazumljivo ako imaš Nikolu u ekipi. On je svoje odradio,odlično je šutirao,većinom na povratne lopte, čak 6/8 što je bilo dovoljno za 12 poena. Moglo je puno bolje, samo da su suigrači znali prepoznati Nikolin dobar dan i da je više lopti išlo na njega. Verujem da bi ih iskoristio.

5 Nemanja Bjelica

19min  8p 4s

U duelu protiv Jokera Nemanja je izašao kao pobednik na kraju. Dobra rola s klupe, iako i dalje imao jako malo lopti u napadu. Ali trener i dalje prepoznaje Nemanjino iskustvo pa ga koristi u ključnim momenti utakmice. Dobro je šutirao 3/5 solidno držao obranu.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*