Mid Season Rankings East- Part two!

Evo nas u drugom delu rankingsa u kojem ćemo preći Istok do kraja, tj do prvog mesta.

8 Chicago Bulls

Score: 23-25

OFF Rating – 106,7 (19/30)

DEF Rating – 107,1 (10/30)

Bullsi su ušli s velikim rizikom u sezonu. Sparili su 3 totalno nekompatibilna igrača, Wadea, Ronda i Butlera. Sva trojica jako loši šuteri izvana, svima treba lopta da budu korisni i jako jako teško su mogli funkcionirati. Na početku se to još nekako i išlo, Wade je pogađao trojke kao nikada u karijeri, Rondo nije radio gluposti i Bullsi su čak i solidno izgledali.  No, Rondo je počeo sa svojim showom, Wade je prestao pogađati i samo herojske predstave Butlera su ih spašavale. Momak se još više napredovao ove sezone i dokazao da može nositi teret prve opcije bez problema. U ovom slučaju skoro pa i jedine opcije u napadu. Sve to je dovelo i do javnog istupa Wadea i Butlera u kojem su kritizirali ekipu zbog manjka truda. Naravno to nije dobro prošli u obojica su kažnjeni startanjem s klupe, što je dovelo do najgore partije Butlera u karijeri. Biće jako vesel ostatak sezone i tradeovi su nužni za ovu ekipu u kojem moraju dovesti barem nekog šutera da raširi reket i popravi koncepciju igre. Inače Butler igra fantastičnu sezonu koju moramo spomenuti i praktički sam drži Bullse u borbi za playoff.

7 Charlotte Hornets

Score: 23-25

OFF Rating – 108,4 (10/30)

DEF Rating – 108,6 (7/30)

Hornetsi su na početku sezone izgledali jako dobro. Kemba igra vrhunsku sezonu, a Batum napokon počinje opravdavati svoj ugovor. No kratka klupa ih je dovela da moraju strepiti za playoff. Imaju sreće što glavni konkuretni Bullsi imaju ogromnih problema. Problemi su počeli sa Zellerovom povredom jer osim njega nemaju dobrog centra. Hibbert je već nekoliko sezona totalno beskoristan, a Hawes nikako nije bolje rešenje. Kaminsky može biti samo stretch opcija nikako zaštitnik obruča. Kemba vuče ovu ekipu, igra izvanredno, povećao je postotke šuta i postao prava opasnost izvana. S klupe ponekad dobiju nešto od Lamba i Bellinelia no previše su nekonstantni da bi bili konkretna opasnost. Kidd Gilchrist napokon igra sezonu bez povrede i uverljivo je najbolji defenzivac u ekipi Hornetsa. Hornetsi će najverovatnije biti u playoffu ove sezone, no to više ima veze sa slabom konkurencijom nego nekom snagom ekipe. Kemba i Batum će svoje odraditi, obrana je solidna i to bit trebalo biti dosta.

6 Indiana Pacers

Score: 24-22

OFF Rating – 107,2 (18/30)

DEF Rating – 108,4 (16/30)

Plivaju u prosečnosti i u zadnje vreme su napokon uspeli povezati neke dobre utakmice. Turner je napravio veliki iskorak i postao legitimna stretch opcija i siguran starter za dugi niz godine. George igra razinu ispod one kreme lige (West, Harden…) i drži ove Pacerse na pozitivnom scoreu. Mcmillian je u zadnje vreme prestao toliko koristiti Ellisa koji je totalno ispao iz forme i vratio je Robinsona što mu je dosta popravilo obranu. Teague napokon pokazuje igre iz Hawksa kada je bio na vrhuncu, asistira više nego ikada u karijeri i čak je ove sezone oborio lični rekord što se tiče asista na jednoj utakmici. Big Al kada god uđe napad ide preko njega i to zasad u ovoj smanjenoj minutaži dosta dobro izgleda. S njim s klupe, osim Ellisa, ulazi i najbolji šuter ekipe Miles kojemu ne treba puno da se zagrije i počne zabijati, što nas dovodi do zaključka da Pacersi imaju stvarno dobru klupu i gotovo svake večeri imaju dobru pomoć s te strane. Young se fino uklopio i zna iznenaditi s dobrim partijama, te je ovo zapravo vrlo dobra ekipa koja će biti tvrd orah u playoff koji im ne bi trebao pobeći.

5 Atlanta Hawks

Score: 27-20

OFF Rating – 105,4 (24/30)

DEF Rating – 105,7 (4/30)

Odlično su ušli u sezonu, no nakon toga neobjašnjivi pad. Nisu mogli praktički nikoga pobediti i moralo se nešto napraviti da se probudi ekipa. Još jedan član jezgre je otišao, tradeali su Korvera u Cavse. Na prvu se činilo da je ovo poklon za prvake, dati jednog od najboljih šutera lige za starca Dunleavya no zapravo je to bio odličan potez. Korver je na zalasku, praktični sada može samo šutirati, a ovako su otvorili mesto Hardawayu Jr. koji je u napadu pokazalo se jednako efikasan a nemerljivo bolji u obrani. On im sada donosi taj 3-D kvalitet koji im je falio od odlaska Carrola. Millsap je glavni igrač ekipa, odličan krilni centar koji je s preporođenim Howardom razvio dobru suradnju. Dwigth s vremena na vreme podseća na onog Dwighta iz Magica, ali i dalje je to samo povremeno. No, u svakom slučaju igra najbolju sezonu u nekoliko zadnjih godina. Schroeder skuplja iskustvo, bio je loš u nekoliko završnica no kako sezona odmiče sve je bolji i bolji. Buldenhozer opet ima potentnu ekipu i ukoliko odluče da ne tradeaju Millsapa i ove sezone će sigurno imati nešto za reći kada playoff dođe.

4 Washington Wizards

Score: 26-20

OFF Rating – 109,5 (9/30)

DEF Rating – 108,0 (14/30)

Wall igra sezonu života. Ušao je totalno zdrav u sezonu, kako on kaže prva totalno zdrava odkada je došao u ligu i čovek ostvaruje najbolje brojke karijere u gotovo svim kategorijama. Pretvorio se u pravog floor generala, pasovi su mu uvek na mestu, a šut je napokon na razini. Uz njega je procvetao i Beal koji isto kao i Wall ove sezone napokon nema tolikih problema s povredama. Na najboljim je brojkama u karijeri i njih dvojica čine možda i najbolji backcourt lige. Gortat pored Walla izgleda odlično, hrani ga asistima, a najbolji igrač posle ove dvojice bekova je Otto Porter. Momak igra izvanredno. Šut mu je preko 50%, obrana odlična pravi 3-D igrač koji retko greši. Jedini problem Wizardsa je kratka klupa, Oubre im je najbolji igrač s klupe a ima +/- rating kao 12. igrač Spursa Simmons. Dok je klupa najveći problem, najjača strana ove ekipe je domaći teren. Izgubili su samo 1 utakmicu ove sezone kući i njihov Verizon Centar je postala prava tvrđava. Opasno su se digli na rankingsima u zadnje vreme, te pretendiraju na 4. mesto, što im barem u prvom krugu donosi prednost domaćeg terena koja bi mogla biti ključna.

3 Boston Celtics

Score: 29-18

OFF Rating – 111,9 (6/30)

DEF Rating – 109,4 (22/30)

Kelti su postali One man show omalenog Thomasa. Isaiah igra izvanredno, drugi je strelac lige, ruši rekorde što se tiče poena u zadnoj četvrtini i vuče ovu ekipu Bostona u napadu. Osim njega Crowder igra izvrsnu sezonu, a Horford se odlično uklopio. Jedini problem ove ekipe je skok igra, najbolji skakač im je do povrede bio Bradley sa 7 skokova. Obrana pati zbog Thomasa, no njegov napad sve to nadoknadi. Napokon su dobili i produkciju s klupe. Smart igra vrlo dobru sezonu, pogotovo u obrani. Olynik je vrlo dobar u oba smera, a Jerebko zna iznenaditi sa šuterskom predstavom. Stevens radi vrlo dobar posao, obrana im je istina dosta pala u odnosu na prošlu sezonu, no sjajni Thomas sve to rešava napadom u kojem spada u one Curryevske brojke što se tiče efikasnosti. Ovoj ekipi je potreban samo jedan dobar centar da iskontrolira reket i skok i imam legitimnog contendera.

2 Toronto Raptors

Score: 29-18

OFF Rating – 114,1 (3/30)

DEF Rating – 108,8 (19/30)

Na krilima neverovatnog Derozana su izvukli početak sezone, no efikasan napad ih drži u vrhu. Lowry i Derozan trpaju izvana, a igraju jako puno tranzicije što dovodi do dosta lakih poena. No, pokazalo se u zadnje vreme jedan od najbitnijih kotačića ove ekipe je krilni centar Patterson. Idealan igrač, dobar u obrani, odličan šuter koji ne traži puno lopti, pravi glue guy ove ekipe. Nažalost muči muku sa povredom kolena pa je često bio izvan stroja i čim njega nema Raptorsi se muče. Valanciunas nikako da napreduje na onu elitnu razinu, stagnira već 2 sezone, a i povreda Sullingera odmah na početku ih je dosta omela. Klupa je odlična, Powell je konstantan, Ross vrlo dobar, a iznenadio je i centar Nogueira koji se pokazao da može biti vrlo koristan. Projekt Siakam nije zaživio, iako je čak i startao jedno vreme još uvek nema kvalitetu za NBA te se sada preselio na klupu. Veoma dobra ekipa, sjajan napad predvođen Derozanom i Lowryem koji obojica igra možda i najbolju sezonu karijere i biće glavni konkurenti Cavsima za mesto u velikom finalu.

1 Cleveland Cavaliers

Score: 32-14

OFF Rating – 112,7 (5/30)

DEF Rating – 107,7 (14/30)

Prvaci su odlično ušli u ovu sezonu, u prvoj reprizi finala dobili su Warriorse zahvaljujući odličnoj i herojskoj igri Irvinga. No, kako je sezona odmicala došla je do izražaja kratka klupe. Smith se povredio, neće ga biti duže vreme i Lue se morao krpati sa D-league igračima. Liggins je solidan defenzivac, Felder je još mlad, a McCrae nije zadovoljio. Tek sada se vidi koliko su zapravo izgubili odlaskom Dellya. Lebron se mora puno više trošiti u regularnoj sezoni, a obrana im više i nije tolko čvrsta kao prošle sezone. Irving je i dalje odličan, Love varira, a Thompson kao i obično kupi skokove i zakucava. Nedavno su ušli u najveću krizu u nekoliko zadnjih godina kada su uspeli dobiti samo 2 od 10 utakmica i tu je James zatražio da mu uprava dovede pomoć. Prije toga je stigao Korver i dodatno popravio šuterski rang ekipe, no osim toga nije ništa dobroga donio. Sada su se malo stabilizirali sa 2 vezane pobede protiv Nets i Oklahome. No pod hitno moraju proširiti klupu i smanjiti potrošnju glavnih igrača ukoliko žele opet ozbiljnije zapretiti Warriorsima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*