Barkley: ‘Lebron nije takmičar’; James: ‘On je hejter’; Oakley: ‘Prestani da piješ’

Charlesa Barkleya, nekada sjajnog NBA igrača, sve više pominjemo u drugom kontekstu, kao najvećeg brbljavca u istoriji lige. U poslednje vreme Barkley svojim komentarima uveseljava publiku  kao analitičar u emisiji ‘The NBA on TNT’. Veliki buru podigao je Barkleyev komentar nakon najnovijeg poraza Cavsa u Dallasu, u kojem je on postavio upitnim liderstvo Lebrona Jamesa.

„James je dobio od Cavsa sve što je poželeo. Dobio je najveći ugovor u NBA istoriji. Hteo je JR Smitha, dobio ga je, hteo je Schumperta doveli su ga. Hteo je Irvinga i Lova, i oni su tu. Okružio se vrhunskim igračima. Kako jedan tako veliki igrač, koji uvek hoće da je favorit, ne želi da se takmiči“.

I ovo nije prvi put da Barkley pecka Lebrona, nakon njegovog odlaska u Miami 2010. nazvao ga je ‘The Decision – James’.

Nije dugo trebalo čekati da se oglasi ‘kralj’:

„Ja nikada nisam nekoga izbacio kroz prozor. Nikada nisam pljunuo na dete. Nikad nisam imao neplaćene račune u Vegasu. Nikada nisam rekao da nekome nisam uzor. Nisam se pojavljivao u nedelju na All Staru jer sam prethodno partijao u Vegasu. Sve sam u svojoj NBA karijeri uradio na pravi način. Za 14 godina nikada u problemima. Poštujem igru. Objavite to.“

No, tu izgleda sagi nije kraj. Barkley je odgovorio i na ovaj Lebronov komentar:

„Sigurno me je malo Googlao pa je pronašao neke stvari o meni.  Nije to ništa lično. Ja nisam tu da budem prijatelj sa tim momcima. Ja samo radim svoj posao,“ objasnio je Barkley svoju poziciju analitičara.

O odbranu Jamesa stali su i neki poznati igrači poput Dwyane Wadea, njegovog velikog prijatelja („Dobro da je nešto rekao. Ljudi jašu po njemu, posebno bivši igrači. Kada imaš istoriju, i ona se može pronaći na Googleu, bolje ti ja da ćutiš“). Charles Oakly, dugogodišnji rival Barkleya na terenu nije propustio priliku da prokomentariše ovu situaciju – „Poštujem sve ono što je Lebron rekao o hejteru i on mora prestati da pije na poslu. TNT, mogu li doći do vas na piće?“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*