Veliki trade Spursa i Warriorsa!

Photo: Ksat.org

Ekipa sa najboljim učinkom u dosadašnjem delu sezone, Golden State Warriorsi (43 – 7, prvi na Zapadu)i San Antonio Spursi (38 – 11, drugi na Zapadu), bili su nedavno deo priče o mogućem tradeu dve njihove zvezde. Naime, kako su određeni portali iz SAD izvestili, Warriorsi su bili spremni da put San Antonia pošalju svog šutera Klaya Thompsona, u zamenu za prvu zvezdu Spursa i najboljeg defanzivnog igrača lige Kawhi Leonarda.

Ovo bi možda i bilo realno pre početka ove sezone, kada su se glasine proširilie, no danas to zvuči kao scenario za naučno-fantastični film. Klay koji je u sezonu ušao nešto slabije, vrlo brzo se uklopio u novi sistem – uz pridošlog Duranta – i uz sinergiju sa njim i Stephom Curriem čini ubojiti triling Warriorsa, ubedljivo najefikasnijeg tima lige koji u proseku postiže 118.4 poena. Sam Klay je ove godine na svojim uobičajenim prosecima, postiže 21.3 poena po meču uz šut za tri 40.3 %. Ko ne bi u svom timu poželeo ovakvog strelca, koji je sposoban postići i 60 poena u jednom meču, a karakterno odgovara profilu igrača koje voli Gregg Popovich:

Sa druge strane, ovo je sezona Kawhi Leonarda. Krilo Spursa se još prošle sezone nametnuo kao prva zvezda tima, a ove godine je prosto eksplodirao, posebno jer je preuzeto teret liderstva nakon penzionisanja Tima Duncana. Kawhi postiže 25.5 poena po meču, ima 5.8 skokova, 3.3 asistencije, i 1.8 ukradenu loptu. I procentualno isto šutira trojke kao i Klay (40.4 %). Ko bi se odrekao ovakvog igrača koji u ovoj sezoni obara rekord za rekordom, tako je oborio rekord franšize, upravo u januaru 2017, sa brojem uzastopnih mečeva u kojima je imao 30 i više poena, i zaustavio se na 6!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*