Orlando iznenadio Raptorse, Jokić utakmica karijere !!

Orlando Magic je odigrao vrlo dobru utakmicu protiv favoriziranih Raptorsa. Derozana još uvek nema, a večeras su zakazali starteri Carrol i Patterson koji su ostali bez poena. Na poluvremenu su još i vodili, no odlična 3. četvrtina Magica je bila dovoljna za pobedu. Kod Orlanda najbolji su bili Ibaka sa 20 poena i 11 skokova, te povratnik Fournier sa 20 ubačaja. Vučević je ostao na 18 poena uz 5 skokova, dok Rudež i Hezonja nisu ulazili. Kod poraženih najbolji Valanciunas i Lowry sa 18 poena.

Pistonsi na krilima Morrisa su pobedili Vukove. Čitavu utakmicu su se držali, no dotad najbolji strelac sa 20 poena Lavine se povredio u 4. četvrtini i šepajući otišao u svlačionicu. Nakon toga Wolvesi padaju i Detroit lagano dolazi do pobede. Osim Lavinea, s klupe je bio odličan Mohhamed sa 15 poena, a najbolji strelac je bio Towns sa 24 poena. Morris je na kraju ukrcao 36 poena, a Drummond je bio dominantan sa čak 18 skokova i 12 poena.

Pacersi su teže od očekivanog došli do pobede protiv Netsa. Naš Bojan nije igrao, a izgleda da nije bila povreda u pitanju… Netsi su se opasno pribiližili i čak izjednačili negde 5 min do kraja. No Pacersi ih tu lome i lagano privode utakmicu kraju. Kod pobednika najbolji George i Teague sa 24 poena. A kod Netsa standardno najbolji Lopez 23 poena, dok su s klupe Killpatrick i Harris odlično odigrali sa po 18 i 15 poena.

U utakmici Bucksa i Nuggetsa smo videli odličnu napadačku košarku. Odmah na početku Jokič je nastavio tamo gde je stao pre povrede. Zabijao je sa svih strana, asistirao, momak kao i da nije bio povređen. Na poluvremene odlaze sa velikim vodstvom. U drugom poluvremenu na krilima Parkera Bucksi stižu, no Nuggetsi odbijaju napad, najviše zahvaljujući Jokiću i Chandleru i na kraju dolaze do pobede. Jokić je ostvario prvi triple double učinak!! Postigao je 20 poena, 13 skokova i 11 asista!! Kod poraženih Parker 27 poena i 11 skokova i Giannis sa 23 poena.

Rakete su tek nakon produžetka uspeli doći do pobede protiv Bullsa. Iako najbolji igrač Butler nije igrao zbog povrede Bullsi su dobrano namučili Rocketse. Prvo je Harden izjednačio step backom preko Carter Williamsa pola minute prije kraja. Da bi nakon toga Ariza odigrao odličnu obranu na Wadeu i izbio mu loptu, te je Bullsima istekao napad. Sa sirenom Harden promašuje i tekma odlazi u produžetak. U dodatnom vremenu Rakete su se bolje snašle i došle do još jedne pobede. Najbolji naravno Harden sa još jednom fenomenalnom utakmicom. 42 poena, 12 skokova i 9 asista ! Pratio ga je Gordon s klupe sa 21 ubačajem. Kod poraženih odlična utakmica Cartere Williamsa sa 23 poena, a naš Nikola Mirotić je ubacio 11 uz 7 skokova.

Kod Russela Westbrooka sve po starom. Još jedan triple double i još jedna herojska predstava! 3 minute do kraja, OKC gubi 3 razlike. Tu na scenu stupa strašni West i zabija 15 poena zaredom za OKC i dolaze do pobede. Na kraju je završio na 38 poena, 13 skokova i 12 asista. Odličan je bio i Adams sa 16 poena i 13 skokova. Kod Međeda Gasol je opet bio odlična sa 31 poenom, a Conley je zabio 18.

U možda najveće dvoboju NBA lige Boston je došao do pobede protiv Lakersa. Možda čak malo i teže od očekivanog, no sjajni Thomas nije prepustio ništa slučaju. Još jedna odlična utakmica, 38 poena i samo 2 poena mu je falilo da postane prvi Kelt koji je zabio 40 u 3 tekme zaredom. Osim njega Crowder je bio dobar sa 18 poena, iako je imao slab šut za tri samo 2/7. Kod poraženih bekovi Russell i Williams sa po 20 i 21 poenom, dok je naš Zubac odigrao samo 4 minute uz zanemariv učinak.

Dallas ima novog junaka ! Rookie sa Indiane Yogi Ferrel je torpedirao Blazerse! Trenutno je na 10-dnevnom ugvoru, a sinoć je  postigao čak 9 trojki iz 11 pokušaja za 32 poena !! Neverovatna predstava rookiea koji je počeo nekoliko zadnjih utakmica i solidno odigrao, no ovako nešto je posebno. Uz njega odličan je bio i Wes Matthews sa 27 poena, a kod Blazersa Turner je zabio 24, a Mccolum 28 poena.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*