Top 5: Učinak naših 3.2.-5.2.

1 Nikola Jokić

32min  20p 13s 11a

Napokon je uspeo ! Nikola je ostvario triple double nakon što je 2,3 puta bio jako blizu. Odlično je odigrao protiv Bucksa. Delio je asistencija sa visokog posta, zabijao na sve načine, čak je i 2 trojke pogodio. Kada god je ušao u igru prednost je rasla, tako je bilo i krajem 2. četvrtine kada su se Nuggetsi odlepili. Dominirao je na oba kraja terena i odmah nakon povrede odigrao još jednu vrhunsku utakmicu.

2 Goran Dragić

28min  16p 8a 4s

Heat je u najboljoj seriji u ligi. 10 pobeda zaredom, a glavni igrač je naravno naš Goran Dragić. Izvanredno vodi igru, odlično šutira i razigrava ekipu. Protiv Sixersa mu je trebalo samo 11 lopti za 16 poena, ima je šut 6/11. Čak 8 asista suigračima koji su sve pogađali. Odlična suradnja sa Whitesideom koji je bio sjajan. Heat niže pobedu za pobedom i od ekipe koja se borila s Netsima za zadnje mesto, sada se bori za mesto u playoffu!

3 Nikola Vučević

30min  18p 5s 3a

Magic je napokon nekoga pobedio. Žrtva su bili Raptorsi, a Nikola je uz Ibaku bio najbolji igrač. Imao je odličan šut, 9/16 sve je pogađao. Pogodio je nekoliko šuteva izvana i fino raširio reket, a pod košem je opet zabijao horoke i zicere. Skakački nije bio na svojoj razini, no prikupio je 3 asista i što je najbitnije pobedu na kraju.

4 Nikola Mirotić

17min  11p 7s 3a

Nikola se vratio u Top5 nakon dugog izbivanja. U trileru protiv Rocketsa odigrao je malo, ali vrlo dobro. U samo 17 minuta skupio je čak 11 poena uz 50%šuta, te 7 skokova. Stigao je i ukrasti 2 lopte i ovakve predstave nam daju nadu da se Nikola možda i vraća u staru formu.

hoopshabit.com

5 Nemanja Bjelica

23min  4p 6s 5a

Odlična allround partija za Nemanju. Istina zabio je samo 4 poena, no podelio je čak 5 asista. To se dešava kada se da lopta u ruke bivšem MVP-u Eurolige. U obrani je uzeo 6 skokova i bio konstanta pretnja za centarsku liniju Pistonsa. Da su ga malo više koristili u napad, tj da je uzeo više šuteva možda bi ishod na kraju bio i drugačiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*