Bad Boysi 2017 edition!

1980-ih ligom su dominirale 2 ekipe, Lakersi i Celticsi. Već su mnogo puta ispričane priče o rivalstvu te 2 ekipe. Poznati vrući teren Bostona, duel Magica i Birda koji je verovatno i spasio NBA ligu i napravio od nje ovo što je danas. Tih godina samo 2 naslova su otišla u ruke neke druge ekipe. Jedna su Sixersi 1983. predvođeni Moses Maloneom i Dr.J. a druga su Bad Boysi. Momci iz Detroita o kojima smo već pisali imali su specifičan stil igre. Obrana, obrana i onda još malo obrane. Bili su grubi i beskompromisni, imali su prave razbijače Mahornea i Lamibeera. Napad je predvodio omaleni Thomas i to je bilo dovoljno za 2 naslova.

No, ekipa stranice Fadaway world, odlučila se malo setiti te ekipe, te napraviti nove Bad Boyse od igrača koji danas igraju u ligi. Naravno takvu ekipu se ne može ponoviti i sada će mnogi reći da je današanja liga puno mekša. Najsličnije nešto su Grizzliesi ali oni ni približno nisu toliko grubi kao Pistonsi onomad. Ali pokušat ćemo napraviti ekipu koja bi mogla ići do kraja samo grindanjem i obranom, te uz pokoju razbijenu arkadu.

Playmaker- Patrick Beverly

Trenutno jedan od najboljih obrambenih igrača izvana u ligi. Kroz njegovu istoriju u ligi vidimo da ne preza ni od čega i da se nikoga ne boji. Počelo je sve kada je 2013. godine povredio Westbrooka, a nastavilo se prošle godine u playoffu kada je imao dosta sukoba sa Curryem. Odlično bi se uklopio u ovaj Bad Boy stil i svakako najbolji izbor trenutno što se tiče organizatora igre.

NBAE (Photo by Rocky Widner/NBAE via Getty Images)

Bek šuter- Tony Allen

Okej ne možemo baš Tonya nazvati šuterom više je samo bek. No toliko je dobar u obrani da Grizzliesi ne mogu bez njega. Odavno je manjak u napadu, što su Warrorsi pokazali u playoffu kada su mu bukvalno ostavljali i po 3,4 metra prostora. Ali ovaj momak igra takvu obranu da ga slobodno možemo prozvati najboljim obrambenim igračem lige na vanjskim pozicijama. Igra jako fizički, više od nekoliko puta je ušao u sukob sa igračim, kako protivničkim tako i svojima. Idealan izbor u Bad Boy petorku, nobrainer reklo bi se.

Krilo- Draymond Green

Srce i duša Warriorsa, igrač koji se nikada ne prestaje boriti. Znamo ga i po trash talku i tome da uvek pokušava “ući u glavu” protivnicima. Provocira i na, a i izvan terena. Poznat i kao prljav igra, Adams je patio zbog njega u prošlom playoffu. Osim svega toga Green je i jedan od najboljih obrambenih igrača lige. Sposoban čuvati praktički sve pozicije od 1-5, a u ovoj ekipi bi verovatno bio i vođa napada.

Visoko krilo- Zach Randolph

Z-Bo je još jedan igrač iz “Međeda”. Saigrač Tony Allena je jedan od najboljih skakača lige. Većinu skokova uzima na snagu i pozicioniranje i iznimnu čvrstinu. Njegova upornost i obrana je zarazna za čitavu ekipu i kada on igra igraju svi. Pogotovo u obrani. Jedan je od najfizičkijih igrača lige u poslednje vreme. Retko ko tako često ulazi u kontakt i zabija te osvaja skokove. U prilog mu ide što je bio član i “Jailblazersa” tako da svakako ima karakter potreban za ovu našu ekipu.

Centar- Stephen Adams

Adams je glavni obrambeni igrač Thundera. Opak pogleda, tetovaže, čitav njegov image odaje da bi bio savršen za Pistonse. Ne boji se potući na terenu, on je onaj što radi sve prljave poslove. Prošle godine je proglašen za drugog najprljavijeg igrača lige. Kako bi rekli on radi one stvari što niko drugi neće. Postavlja čvste blokove, podeli koji lakat, bori se kao lav u reketu. To mu je i donelo ugovor od 100 miliona $. U obrani je jako agresivan i odličan čuvar obruča, savršen centar za naše Pistonse.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*