Nestvarni Jokić, Green rekorder!

Miami je još jednom nauštrb Netsa produljio svoju seriju. Neki dan su se isto susreli, a konačni ishod je bio isti. Solidno su se držali tokom čitave utakmice, ali zadnja četvrtina je presudila. Odlična je bila klupa Miamia koja je uz Dragića iznela ovu utakmicu. Goran je završio na 21 poenu, a dva Johnsona su dominirala James 26, Tyler 27 poena. Kod Netsa Lopez 30 koji je uz Foyea bio jedini dvoznamenkast sa 15 poena.

Spursi su relativno lagano prešli preko Pistonsa. Odlična Leonardova predstava je bila dovoljna. Zabio je 32 poena uz 50% šuta. Uz njega najbolji Aldridge sa 19. Zanimljivo da je cela petorka Pistonsa bila dvoznamenkasta ali niko nije zabio preko 12 poena. Jedino su s klupe Harris po 16 i Smith po 15 poena.

Kakva utakmice Nikole Jokića! Prvo triple double, a sada ovako nešto. Utrpao je Knicksima rekord karijere od čak 40! poena i tako odveo ispovređivane Nuggetse do pobede. Bio je totalno nezaustavljiv, zabijao je kako je htio. Uz to je uzeo 9 skokova i podelio 5 asista. Počeli su Knicksi sa Porzingisom na centru, nešto što se dugo najavljivalo. Ali nije dobro prošao eksperiment, ugasio ga Jokić! Zanimljivo da je cela petorka Denvera bila  dvoznamenkasta, a posle Jokera najbolji je bio Chandler sa 19 poena. Kod poraženih Melo je stavio 33 poena, a Porzingis 17.

Odlična partija Lakersa protiv nesretnih Bucksa. Taman što im se vratio Middelton Parker je out na godinu dana. Giannis je naravno preuzeo kormilo i postigao rekord karijere od 41 poen! Nažalost nije bilo dovoljno pored raspoloženih Lakersa za koje je Zubac odigrao odličnu utakmicu. Zabio je 15 poena uz 6 skokova, a najbolji je bio Young koji je ukrcao 26 poena uz odličan 8/11 šut.

Green je uspio sinoć nešto što nikome u istoriji NBA lige nije!! Ostvario je triple double sa samo 4 postignuta poena!! 12 skokova, 10 asista i 10 ukradenih lopti!! Tome je dodao 4 poena i čak 5 blokada!! Neverovatna partija jednog od najboljih obrambenih igrača lige i glue guya Warriorsa. Za zabijanje su se pobrinuli Thompson sa 36 poena i Durant sa 24. Kod Grizzliesa koji iskreno reći pored ovakvog Greena nisu imali previše šanse, najbolji je bio Conley sa 20 poena i 9 asista.

Duel Davisa i Townsa otišao je na stranu Obrve. Obojica su briljirali, Davis sa 42 poena, Towns sa 36. Iako je Towns uspio 2 puta zakucati preko Obrve, na kraju ipak Pelicansi odnose pobedu. Prva četvrtina nije izgledala dobro. NOP su primili čak 40 poena u prvoj, što ne liči na Top10 obranu lige. Kasnije su došli sebi i na kraju bez problema došli do pobede. Holiday je standardno uz Davisa izneo najveći teret, zabio je 25 uz 12 asista. Kod poraženih Wiggins je zabio 29, a naš Bjelica je ostao bez poena za 12 minuta igre.

U Sacramentu je bilo napeto do kraja. Prvo poluvreme odlazi uverljivo na stranu Hawksa, no Kraljevi se bude u drugom. Vratio se Cousins posle suspenzije i odmah poveo ekipu. Zanimljivo je da su Cousins, Collinson i još jedan povratnik Mclemore zabili po 22 poena. Ben nije bio povređen no nije bio u planovima trenera, ali sada se vratio i to na kakav način. Pobednički poen ipak nisu zabili ni Boogie ni Ben već Collinson sjajnim levim ulazom. Prošao je Schroedera i preko njega i Millsapa zabio za pobedu 2 sekunde prije kraja. Kod Hawksa najbolji Millsap sa 25 poena i Hardaway sa 28 ubačaja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*