Zamalo tuča ‘izdajnika’ Duranta i bivših saigrača

Košarka je, nažalost, bila u drugom planu. A igrale su dve odlične ekipe, Golden State Warriorsi, lideri Zapada, i Oklahoma Thunder koji igra snažnu i beskompromisnu košarku. U prvom planu bio je povratak Kevina Duranta u halu u kojoj je stekao košarkašku afirmaciju, među navijače i fanove koji su mu se klanjali, danas im je omražena ličnost.

‘KowarD’

Fanovi ‘gromova’, ni dan-danas ne opraštaju nekadašnjem miljeniku odlazak u redove ljutog rivala, na meču su nosili majice na kojima piše ‘KowarD’ (kukavica), uz insticanje drugom bojom prvog i poslednjeg slova KD, što asocira na inicijale Kevina Duranta. Odlazak KD-a u redove ljutog rivala smatra se jednom od najvećih izdaja u NBA.

Durant je sa menadžerom Rikom Klajmanom odlučio da dodatno ojača mere bezbednosti, saopštio je ESPN.

Zvižduci, uvrede, incidenti…

Warriorsi su dobili meč, 130 – 114, i tako nastavili pobednički niz. Durant je po učinku bio najefikasniji sa 34 poena, a pratili su ga Steph Curry i Klay Thompson sa po 26. Čini se, kao sol na ranu, da se Durant uvek čuva za svoj bivši timu tri utakmice protiv Oklahome ubacio je 37.7 poena u proseku i imao neverovatnih 65.6% šuta.

Russell Westbrook je bio sjajan sa 47 poena, 11 skokova i 8 asistencija, ali on sam nije bio dovoljan Oklahomi.

Ono što je obeležilo meč nije se ticalo košarke. Durant je dočekan salvama uvreda, zvižducima, a čini se da je pao na testu emocija. Treća četvrtina obilovala je tenzijama, u toku koje je KD prvo ušao u raspravu sa Westrbrookom, da bi se nakon faula koji i nije izgledao toliko strašno, uneo u lice bivšem saigraču Andre Robertsonu. Sve se završilo obostranom tehničkom.

POVEZANI TEKSTOVI:

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Recap sezone: Oklahoma City Thunder - Ostatak Sveta
  2. Durant o OKC: "J***š ih sve!" - Ostatak Sveta
  3. "Vrijeme je da se napokon ujedinimo!" - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*