Jokić i Plumlee – najbolji visoki passing duo u ligi ?

Sinoć je odrađen prvi veći trade ove godine. Jusuf Nurkić je prešao u Portland za Masona Plumleea. Odličan trade za obe ekipe. Nurkić će dobiti željene minute u Portlandu, a Nuggetsi su dobili centra koji im više odgovara od Nurkića.

Mason je puno kompatibilniji s Jokićem nego Nurkić. Kada su videli šta Joker može odlučili su odustati od projekta Balkanskog dua pod koševima i okrenuli se potpuno Nikoli. Impresionirao nas je već dosta puta ove godine, a Jusuf je nakon obećavajućeg početka sezone preselio na klupu.

Mason je drugi asistent među Blazersima ove godine, a osim toga bilježi 11 koševa i 8 skokova u proseku. Jedan je od najbolji pass centara u ligi, a u obrani je neumoran. Veliki je radnik, mnogo je napredovao još od doba kada je igrao u Netsima. U napadu odlično čita igru, razigrava s visokog posta i odlično deli pas nakon udvajanja. Dobar je pick n roll igrač i odličan što se tiče završavanja na obruču. Pokretan je, što znači puno bolji od Nurkića u traniziciji. Što je i glavna odlika igre ovih Nuggetsa.

Šut mu je slabija strana. Ove sezone ima loše procente, što s linije penala, što iz igre. Obrana, iako se trudi nije najbolji deo njegove igre. Zaštita obruča je još na nekoj razini, no obrana izvan reketa na pokretnom centru je jako loša. Teško može ispratiti bržeg igrača, tako da bi mogao imati problema s stretch igračima.

S njim i Jokerom Nuggetsi sada mogu oformiti najbolji dodavači duo pod obručima. Obojica su odlični što se tiče pasa s vrha reketa, a i povratni pas im je vrlo dobar. Što znači da će šuteri poput Bartona i Chandlera uživati igrati s ovom dvojicom. Isto tako obojica su svesni igrača na terenu, što znači da uvek vide cuttere prema obruči. Nikola se ove sezone specijalizirao za takve pasove.

Dolazak Plumleea neće uticati na minutažu našeg centra. Malone izgleda da planira da koristi obojicu istovremeno. Njih dvojica bi mogli raziviti odličnu kemiju, a s time bi i Nuggetsi mogli do toliko željenog playoffa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*