Nurkić tradeovan, ostali u ‘izlogu’

Krenulo je. Sinoć su svi preneli vest kako je Jusuf Nurkić, bosanska zver, tradeovan u Blazerse u zamenu za Masona Plumleea, te razmenu pickova na predstojećim draftovima. Ovo je tek početak. Trade bura se očekuje, posebno nakon All Stara. Rok je 23. februar. U ovom tekstu nudimo vam pregled svih potencijalnih trade opcija za naše igrače u NBA, o kojima je naš sajt redovno izveštavao do sada.

Još uoči sezone, krajem septembra, bilo je jasno da centar Timberwolvsa, Nikola Peković propušta sezonu zbog povrede. Nedavno je snažni centar najavio da bi zbog povrede mogao prekinuti sjajnu igračku karijeru, dok su poslednja informacije bile kako njegova Minnesota želi da se reši Pekovića i njegovog velikog ugovora već ovoga leta.

Ni nepuna dva meseca nakon početka sezone bilo je jasno da Mario Hezonja ne igra onu ulogu u Magicu koja mu je bila predviđena, i da je možda vreme za neku trade opciju.

Sudbina Nikole Vučevića također je bila neizvesna. Lider Orlanda u prethodnim sezonama u ovoj godini izgubio je mesto u starnoj postavi, pa se postavilo pitanje – da li je i Vučević u opcijama za trade? Krajem decembra američki izvori naveli su nekoliko opcija za trade Vučevića. No, analize učinka su pokazale kako Vučević statistički dobro stoji i da je među najefikasnijim ‘rezervistima’ ove sezone, pa čak i kandidat za najboljeg šestog igrača u Ligi.

Trade saga sa Nurkiće, završena je sinoć, ali podsetimo se svih njenih epizoda. Krajem decembra, nakon što je izgubio mesto u prvih pet i počeo dobijati minutažu na kašičicu, pojavile su se i prve spekulacije za trade Jusufa Nurkića, snažnog centra poreklom iz BiH. Menadžment i struka Denvera odlučila je tim graditi oko prve opcije na petici Nikole Jokića, te mladih nada Emmanuela Mudaya i Jamala Murraya.Nakon toga, pojavilo se i nekoliko opcija za trade, ali do sada još ništa nije zvanično objavljeno.

Iako igra odličnu sezonu i lider je Miami Heata ove sezone, a bio je i najbolji igrač među našima u novembru, Goran Dragić bi mogao biti tradeovan. Kao jedna od opcija pominjao se ‘vetroviti grad’ i zamena za playa koji je osvajao šampionski prsten pre 9 godina.

Početkom godine pojavila se informacija da najlošiji tim lige, Brooklyn Netsi, pustio dvojicu najboljih igrača – Bojana Bogdanovića i Brooka Lopeza, i to – ni manje ni više – nego kod najatraktivnijeg igrača lige.

AP Photo/Jeff Chiu

Bobanu Marjanoviću u dresu Pistonsa ne treba mnogo prostora da bi se dokazao. Tokom januara pružio je nekoliko dobrih partija, kao protiv Warriorsa (13 p, 11 sk), a pažnju je skrenuo fantastičnom igrom protiv Hornetsa – 15 poena i čak 19 skokova, za svega 22 minute. No on dobija malo prostora u Detroitu, pa je za Marjanovića interes pokazao najtrofejniji klub u NBA istoriji.

Nikola Mirotić je isto u trade opcijama. Poput svojih Bullsa, ima lošu sezonu. Porazna statistika našeg Nikole i generalno loše igra i uprava Bullsa je izgubila živce s njim. Trebao je biti ključan igrač koji će širiti reket Butleru u Wadeu no postao je igrač koji je manjak u obrani a u napadu ne može da pogodi

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*