Top 5: Učinak naših 11.- 13. 2. 2017.

1 Nikola Jokić

36min  17p 21s 12a

Nikola nas je još jednom oduševio. Triple double protiv najjače ekipe lige! Dominirao je u skoku pored Greena i McGeea. Uzimao im lopte preko glave. Odlično je asistirao, opet je imao svojih pasova sa vrha reketa za cuttere, a pogodio je i dosta šuteva. Nuggetsi su bili bez gotovo pola ekipe no Nikola ih je poveo do sjajne pobede!

2 Dario Šarić

31min  18p 11s 3a

Dario je zadnjih 5 utakmica najbolji strelac Sixersa. U tom periodu su pali Miami Heat, koji je imao najduži niz pobeda ove godine u NBA do utakmice s Phillom. I sinoć Hornetsi, ozbiljna playoff ekipa. Dario odlično šutira i čita igru. Ako ga čuva neko višlji ide na ulaz, ako ne onda potegne šut. Istina malo je slabije šutirao protiv Hornetsa 3/7, no imao je čak 11 skokova i energijom nadoknadio slabiji šuterski dan.

3 Nikola Vučević

31min  13p 17s 3a

Orlando je napokon došao do pobede. Pao je Heat koji sada već ima 2 izgubljene tekme za redom. Nikola je standardno dominirao u skoku, uzeo ih je čak 17 od toga 14 obrambenih. Dosta je slabo šutirao 4/14, no Magic je napokon igrao na Nikolu što mu odgovara. Šut će sigurno doći, Nikola je prije pogađao sa velikim postotkom. Uz sve to imao je i 3 ukradene lopte.

4 Mirza Teletović

17min  19p 2s

Mirza se vratio. Odlična šuterska predstava protiv Pacersa. Baš ono za što su ga Bucksi i potpisali i podsetio nas je na igre iz Sunsa kada je postao rekorder po broju ubačenih trojki s klupe. Samo 17 minuta mu je bilo dovoljno da nakrca 17 poena uz čak 5 trojki. Šutnuo ih je ukupno 9, što znači da je gađao sa preko 50%. Bucksi su ošamućeni Parkerovom povredom i ako ipak žele u playoff ovakav Mirza ima treba.

5 Nemanja Bjelica

19min  16p 6s 3a

U razbijanju Bullsa Nemanja je odigrao najbolju utakmicu sezone. Postigao je čak 16 poena, za što mu je trebalo samo 19 minuta. Pokazao je Thibsu što može kada dobije loptu. Imao je 50% šuta iz igre, isto tako i iza linije 7,24. Uzeo je i 2 lopte i podelio blokadu. Odlična allround predstava našeg krilnog centra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*