Jokić i Šarić u lovu na Amere!!

Sutra počinje spektakl u New Orleansu! Odmah nastup naših i to u utakmici Rising Star Challenge. Duel rookiea i sophomorea ove sezone je podeljen na Ostatak Sveta protiv Amerikanaca. Treću sezonu zaredom da je ovakav format takmičenja.

Ova utakmica kao takva postoji od 1994. godine, s raznim promenama formata. Od 1996. godine išlo se klasično Istok protiv Zapada, sve do 2000.godine. Tada prvi puta počinje utakmica u kojoj se odvajaju igrači prve i druge godine. Tako se igra sve do nedavno, tačnije 2012. godine. Tada su Shaq i Barkley birali igrače i vodili ekipe. Sve do 2015. godine kada napokon počinje format koji vredi i danas.

Od tada Balkan je imao ukupno 6 nastupa. Bojan Bogdanović 2 puta, Mirotić, Jokić, Nurkić i Hezonja po jedan nastup.

Prošle godine sudelovali su Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, te kao i ove godine Nikola Jokić. Mirotić je trebao igrati no zbog povrede nije mogao. Mario je pokazao raskošan talenat i strpao 19 poena uz 10 skokova i 7 asista. Jokić je bio solidan sa 12 ubačaja i 8 skokova, dok je Bojan zabio samo 6 poena. Na kraju je Ostatak sveta ostao kratak za 3 poena i Amerikanci su pobedili. Najviše je zabio Lavine koji je ujedno bio i MVP takmičenja.

Ove godine imamo velika očekivanja. Dario je najbolji igrač Sixersa u zadnjih nekoliko utakmica i u stvarno je sjajnoj formi. A Joker je posebna priča. Oduševljava svojim potezima već dobrih 2 meseca i igra u strašnoj formi. Komentirali su na zadnjem treningu kako će ići na pobedu. S njih dvojicom u ovakvoj formi to bit trebalo biti čak i dostižno.

Rosteri za ekipe su:

Team America

Devin Booker (Suns)
Malcolm Brogdon (Bucks)
Marquese Chriss (Suns)
Brandon Ingram (Lakers)
Frank Kaminsky (Hornets)
Jahlil Okafor (76ers)
D’Angelo Russell (Lakers)
Jonathon Simmons (Spurs)
Karl-Anthony Towns (Timberwolves)
Myles Turner (Pacers)

Ostatak Sveta

Alex Abrines (Thunder)
Danté Exum (Jazz)
Buddy Hield (Pelicans)
Nikola Jokic (Nuggets)
Trey Lyles (Jazz)
Willy Hernangomez  (Knicks)
Jamal Murray (Nuggets)
Kristaps Porzingis (Knicks)
Domantas Sabonis (Thunder)
Dario Saric (76ers)

S tim da su Španci Abrines i Hernangomez zamene za povređene Emiida i Mudiayia.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*