Top 5: Učinak naših 15.2. i 16.2.!

1 Dario Šarić

33min  20p 11s 1stl

Dario je u zadnje vreme u neverovatnoj formi. Zadnjih 6 tekmi je najbolji strelac Sixersa. Iako svaku utakmicu ulazi s klupe, u odsustvu Emiida, najbolji je igrač ekipe. Protiv Bostona je opet odigrao odličnu utakmicu. 50% šuta, 20 poena i čak 11 skokova. Nažalost nije bilo dovoljno, Thomas i Kelti su bili jači.

2 Goran Dragić

33min 21p 5a 

Heat se vratio na pobedničke staze. Teško gostovanje u Houstonu je bilo uspešno za Gorana i ekipu. Vrlo dobra igra našeg playmakera. Zabio je 21 poena, nije ga išao šut, no kad je bilo najbitnije bio je najbolji. 5 puta je asistirao i vrlo dobro vodio igru.

3 Nikola Jokić

34min  15p 14s 4blk

Iako statistika tako ne govori, ovo je bila malo slabija utakmica našeg centra. Wiggins ih je uništio, te nisu odigrali dobru utakmicu. Joker je dosta promašivao u napadu, no zato je bio dobar u svom reketu. Osim jednog zakucavanja Wigginsa. Skupio je 4 blokade i čak 14 skokova.

4 Nikola Vučević

28min  16p 10s 

U razbijanju od Spursa najmanje loš u ekipi je bio naš Vučević. Još uvek “uzdrmani” tradeom i odlaskom skupo plaćenog Ibake, Magic nije mogao parirati Spursima. Vučević je bio solidan. Najbolji strelac i skakač ekipe. Jedino je on nešto mogao od svih protiv razigranih Spursa.

5 Jusuf Nurkić

21min 13p 7s 3stl

Već u prvoj utakmici za novi klub Juka je pokazao da nije zaboravio igrati. Ušao je s klupe i bio 100%! 5/5 šut, dovoljno za 13 poena. Dobar i u skoku i obrani. Uzeo je čak 3 lopte i uhvatio 7 skokova. Ukoliko usavrši post tehniku i polu horog Juka bi mogao postati vrlo dobar centar.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*