Jokić se zabavljao, novi vladari trojki i zakucavanja

Veče je počelo takmičenjem u kojem su igrači demonstrirali svoje individualne veštine – Taco Skills Challenge, i u kojem je nastupio Nikola Jokić. Nije bilo prošlogodišnjeg pobednika Karl-Anthony Towna iz Wolvsa, ali je konkurencija bila jaka, i takmičenje – zanimljivo.

Pobedio je dugajlija Knicska Kristaps Porzingis koje u finalu pobedio perjanicu Utaha, Gordona Hawyarda:

Upravo Letonac je u polufinalu izbacio našeg Jokića, zahvaljujući nešto lošijem dodavanjima centra Nuggetsa:

Bek šuter Houston Rocketsa Eric Gordon osvojio je ovogodišnje takmičenje u šutiranju trojki, nakon vrlo tesne i neizvesne borbe sa playom Cavsa Kyriem Irvingom. Nakon prve runde, Gordon, Irving i Kemba Walker iz Hornetsa ušli su u drugu rundu. Gordon i Irving su imali po 20 poena, Kemba 17, i tako su prva dvojica ušli u finale. ‘Uncle Dre’ je u finalu šutirao 8 od 10 iz uglova, za 18 poena, dok je Gordn nakon 2 – 5 na početku, pogodio narednih 11 od 12 šuteva i sa 21 poenom osvojio takmičenje:

Prošlogodišnji pobednik Klay Thompson stao je u prvoj rundi, kada mu 18 poena nije bilo dovoljno za plasman dalje.

Iako je bio veliki favorit, Aaron Gordon iz Magica nije uspeo konačno da pobedi u takmičenju u zakucavanjima. Pobedio je igrač Pacersa Glenn Robinson III, sin poznatog ‘Big Dog’ Robinsona, ovim sjajnim zakucavanjem preko nekoliko ljudi, uključujući i saigrača Paula Georgea:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*