Večeras spektakl!

U 2 sata po našem vremenu počinje utakmica svih Zvezda u NBA. Podeljeni na Istok i Zapad, sudeluju po 12 najboljih igrača iz svake konferencije. Za startere Istoka izabrani su Irving i Derozan na bekovima, Butler, Lebron i Giannis popunjavaju visoke pozicije. S druge strane čekaju ih Curry i Harden izvana, te strašna unutarnja linija, Leonard, Durant i Davis.

Prošli smo zakucavanja, trojke i ostale stvari i sada je glavni događaj na redu. Allstar je izgubio natjecateljsku čar, pogotovo u zadnjih nekoliko godina, sada je to postala igra praktički bez obrane i vežbanje zakucavanja. No, nije oduvek tako. Prije je to bilo puno puno napetija utakmicu, pogotovo u vreme Jordana, Birda i Magica.

Kao najavu ovogodišnjeg Allstara prisetimo se Top 5 momenata iz bogate istorije ove utakmice!

5 Shaq preko Admirala

Domaći teren Spursa. Robinson MVP regularnog dela protekle sezone. Jedan od najsnažnijih centara ikada i vlasnik retkog quardouple doublea. U jednoj akciji Grant Hill je povukao polukontru i dodao Shaqu. Snažan zalet prema košu i neverovatno zakucavanje preko Admirala. Jedan od najupečatljivijih akcija ikada na Allstaru.

MVP nagradu je uzeo Jordan, kojemu je to bio prvi Allstar nakon povratka iz penzije, sa 20 poena u pobedi Istoka 129-118

4 Jerry West za pobedu!

Za ovu akciju vratit ćemo se još više u prošlost. Mr.Logo je bio poznat kao izvrstan clutch šuter. Na kraju utakmice se posebno moralo paziti na njega. To je osetio i Will Fraizer preko kojega je West odlučio Allstar utakmicu 1972. godine. Uzeo je i nagradu za MVP-a koji je osvojio najviše zbog ovog šuta.

3 The Answer

Malo ko je imao sezonu kao što je ima Allen 2000-01 godine. Drugi puta najbolji strelac lige, MVP regularnog dela. Doveo je svoje Sixerse do 56 pobeda i titulu prvaka Istoka. Sve je uzeo te sezone i naravno na Allstaru je bio jedna od glavnih zvezda. U to vreme Zapad je sa Kobeom, Garnettom i Duncanom bio dosta jači na papiru, no Allen je navikao na tu ulogu u svojim Sixersima. Početak nije obećavao i Zapad je poveo 11-0, a na 9 minuta do kraja su imali čak 21 poen prednosti. Tu se “Odgovor” budi. Zabio je 15 od svojih 25 poena u tih zadnjih 9 minuta i uz Marburya koji je pogodio 2 vezane trojke doveo Istok do pobede. Naravno i MVP trofej je završio u njegovim rukama.

2 Jordan dominira u svojoj dvorani

O ovome smo danas već pisali, no još jednom se mora spomenuti sjajan Jordanov nastup. 40 poena za Gospodina Zrak i naravno MVP titula!

1 Magicov oproštaj

Košarkaški svet je bio potresen te 1991. godine. Magic je kao vrhunski sportaš objavio da je HIV pozitivan i da se povlači iz košarke. No ipak je bio izabran za Allstar utakmicu iako te sezone gotovo ništa nije igrao. Nije ništa trenirao,no još jednom je pokazao svoju genijalnost. Bio je najbolji strelac i asisten Zapada u pobedi 153-113. Zabio je 25 poena uz 9 asista. Naravno bio je proglašen za MVP-a

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*