Imamo nove Twin Towerse!!

Prvi blockbuster je pao! Boogie Cousins je napustio Kingse. Obećavali su mi da će ostati i potpisati novi ugovor vredan preko 200 miliona $, no ipak je poslan u Pelicanse.

U Kingse su otišli redom Tyreke Evans, Langston Galloway, Buddy Hield i 2 picka, jedan prve jedan druge runde 2017. godine. U New Orleans je otišao Cousins i još je dodan Casspi.

Što se tiče Pelicansa ovo je bio no brainer. Dobiti legitimnog All NBA igrač i jednog od najboljih centara lige za ovakvu siću je stvarno uspeh. Istina Boogie ima svojih mušica no nadamo se da se će smiriti uz Davisa. Kada igra onako kako zna i bez nekih nepotrebnih distrakcija neverovatno je dominantan. Što se tiče igre, ova dvojica će sjajno surađivati. Davis se više neće morati tući pod košem i igrati peticu i tako sačuvati svoje krhko tijelo. Uz to imati će dosta prostora za ulaze i praznu sredinu, jer Boogie je odličan šuter s perimetra te neće biti gužve u reketu. Jedina stvar što će Gentry morati napraviti je naterati Cousinsa u low post. U zadnje vreme u Kingsima je napadao s vrha reketa, nije se spuštao dolje. No sada s Davisom će to morati ćešće raditi, a u tom segmentu je jedan od najdominantnijih igrača lige.

Boogie će isto tako pomoći Pelicansima u obrani, a pogotovo obrambenom skoku. Među najgorim ekipama lige su u tom segmetnu i dolaskom ovakvog centra te će stvari ići na bolje. Imaju odličnu zaštitu reketa, jer kada mu se igra Cousins je sjajan obrambeni igrač. Jedini problem je bio što mu se često nije dalo igrati, no sada ide u borbu za playoff te se nadamo da će ga to uozbiljiti.

(Cal Sport Media via AP Images)

U svakom slučaju odličan potez Pelicansa. Stagnirali su ove sezone i bio im je potreban talenat u napadu. Dobili su sada možda i najbolju moguću opciju a dali su gotovo ništa. Evans je ulazio s klupe no nije bio na zadovoljavajućoj razini, jedino Hield je imao potencijala no ni blizu Boogiea. Sada s najjačim centarskim parom u ligi idu po 8. mesto i biće sigurno nezgodan matchup za Warriorse u prvom krugu!

Što se tiče Kingsa ovo je trade bez ikakave logike. Prva stvar obećali su Cousinsu i njegovom agentu da neće nigdje ići, te ubrzo nakon toga trade je dogovoren. Drugo dobili su stvarno jako loš paket za možda i najboljeg centra lige. Okej, Boogie ima problema s ponašanjem te je to možda odbilo dosta ekipa no za takvog igrača ne dobiti barem rubnog Allstara ili solidnog mladog rotacijskog igrača je suludo.

Evans je već bio u Kingsima i početak je obećavao. U rookie sezoni je ostvarivao sjajne brojke i činilio se da Kingsi imaju novu zvezdu. No brzo je posustao i kasnije je tradean, tako da ne vidim logiku za njegovim vraćanjem. Ako nije mogao biti zvezda kada je bio zdrav i puno mlađi zašto Divac misli da će sada biti bolje.

Buddy je vrlo dobar mladi igrač no Kingsi su u zadnjih nekoliko godina imali sjajnih bekova na rosteru i nijedan nije ostvario potencijal. Mclemore je još tamo i već nekoliko godina stagnira, a momak je odličan šuter ( ima stvarno prelep izbačaj) i sjajan atleta no nikako da proigra. On i Hield su jako slični i nema smisla imati obojicu. I zadnji deo je Galloway koji će verovatno biti otpušten tako da ni to nema smisla.

http://larrybrownsports.com

S jedne strane Kingsi su shvatili da nikako neće moći napraviti konkurentnu ekipu, no za to su si sami krivi. Loši izbori na draftu, promašaji u free agencyu i sada ovako nešto. Okreću novu stranicu i nadamo se da će u post Boogievoj eri biti pametniji.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Recap sezone: New Orleans Pelicans - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*