Mid Season Rankings West- Part two!

Photo by J Pat Carter/Getty Images

Nastavljamo dok još traje Allstar pauza sa poretkom ostatak ekipa na Zapadu!

8 Denver Nuggets

Score: 25-31

OFF Rating – 111,7 (7/30)

DEF Rating – 112,4 (28/30)

Priča sezone u Denveru je naš Nikola Jokić. Mislim da niko nije očekivao baš ovakvu sezonu od našeg centra. Brojke koje ostvaruje u zadnjih mesec danas su nestvarne. Oborio je mnoge rekorde i pravi je dragulj ove ekipe i kamen temeljac ove ekipe. Napad im blista na Jokićevim leđima, jednostavno toliko asista i dobrih dodavanja podeli sa vrha reketa da je svima lakše igrati. Rookie Murray je imao nekoliko vrhunskih utakmicu i pokazao je da može zabijati i na najvišem nivou. Faried je i dalje beskoristan u obrani, no razvio je odlično partnerstvo s Jokićem u napadu. Tradeom Nurkića su dobili centra koji im više odgovara. Plumlee i Jokić će činiti odličan tandem. Ova ekipa Nuggetsa izgleda jako zabavno, no za neki veći uspeh obranu moraju popraviti. Skoro su zadnji u ligi na tom mestu i džaba im onda top 10 napad kada ne mogu ništa obraniti. A svi znamo onu izreku: “Napad osvaja utakmice, a obrana prvenstvo…”

 

7 Oklahoma City Thunder

Score: 32-25

OFF Rating – 107,1 (17/30)

DEF Rating – 107,5 (10/30)

One man show. Westbrook igra jednu od najboljih individualnih sezona ikada. Praktički sam vuče ovu ekipu i zasad su sigurni kandidati za playoff. Westove brojke su zapanjujuće, preko 50% koševa ekipa prođe kroz njegove ruke, što je gotovo najveći usage rate ikada. Uz njega Oladipo je solidan, no očekuje se više od njega, a odličan je bio i Kanter s klupe. Nažalost njega nema još neko vreme, jer si je sam polomio ruku. Adams i Robertson drže obranu, na rubu su Top 10 lige. Donovan je fino sve posložio oko Westa i zasad im je kratka klupa najveći problem. Počeli su koristiti i Abrinesa koji je imao nekoliko dobrih rola, a redovno s klupe ulazi Morrow što dovoljno govori o kvaliteti rezervnih igrača. Payne se polako vraća i tu će West imati priliku da uzme preko potreban odmor pred početak postsezone.

6 Los Angeles Clippers

Score: 35-21

OFF Rating – 111,6 (8/30)

DEF Rating – 107,7 (11/30)

Clippersi ni ove godine nemaju sreće. Nakon što gotovo svake godine muče muku s povredama, to se prenelo i na ovu sezonu. Blake je propustio dosta tekmi početkom sezone, Paul tu i tamo neku. Nikako da budu kompletni. I taman kada se Blake polako vraćao, ostanu opet bez Paula i to na duže vreme. Krpaju se sada s Riversom (koji je izrastao u čak i solidnog rezervistu) i Feltonom koji je u zadnje vreme u vrlo dobroj formi. No ipak kada krenu jače tekme ne možeš se osloniti na ove igrače. Blake igra odličnu sezonu, sanirao je sve povrede i sada vuče Clipperse prema sigurnoj zoni. Jordan i dalje samo zakucava i deli blokade, a Crawford je glavni igrač s klupe.

5 Memphis Grizzlies

Score: 34-24

OFF Rating – 107,0 (20/30)

DEF Rating – 105,6 (4/30)

Iako od Parsonsa nisu dobili ništa, Međedi vrlo dobro guraju. Specijalizirali su se za obranu, te su možda i najčvršća ekipa u NBA. Osim toga uvek izmisle nekog igrača iz ničega, npr . JaMychal Green ili Ennis. Osim toga udarni dvojac Conley Gasol igra odlično. Conley je dosta pao u obrani, no gotovo celu sezonu igra povređen. Vratio se preko mesec dana ranije od očekivanog. Napad mu je najbolji u karijeri, te tu nekim delom nadoknađuje slabe partije na drugom kraju parketa. Gasol se više ne zavlači toliko u reket no šut mu je ove sezone na odličnim postotcima. Starci Randolph i Carter i dalje imaju nešto za ponuditi te daju solidnu produkciju s klupe. Samo da im se Parson napokon priključi. Čovek je i ove sezone gotovo stalno povređen te nikako da bude potpuno zdrav. Da bi imali šta reći u playoffu moraće se i Chandler priključiti.

4 Utah Jazz

Score: 35-22

OFF Rating – 109,2 (12/30)

DEF Rating – 104,3 (3/30)

Napokon zdravi Jazzeri u zadnje vreme igraju u odličnoj formi. Hill je strašno pojačanje ovoj ekipi. Exum nikako da proigra a sa Hillom se tek sada vidi koliko im je prošle godine falila dobra produkcija s jedinice. Hayward je najbolji igrač ove ekipe. Sada je već i odličan strelac, a uz to radi i sve ostalo po malo. Asistira, skače i igra dobru obranu. Kad smo kod obrane Jazzeri igraju jednu od najboljih u ligi. Gobert je možda i najbolji čuvat reketa u ligi i odlično se nadopunjuje s Favorsom. Klupa je isto odlična, ulaze iskusni Diaw i Johnson koji ostvaruju solidne brojke. Budućnost izgleda svetlo za fanove Jazzera. Odlična mlada jezgra, dobar spoj mladosti i iskustva te im samo fali da ih povrede zaobiđu. Burks i Exum su najveći potencijali, ako ostanu zdravi počnu igrati kako znaju ova ekipa bi mogla daleko.

3 Houston Rockets

Score: 40-18

OFF Rating – 114,5 (2/30)

DEF Rating – 108,0 (14/30)

Rakete predvođene Hardenom na novoj poziciji dominiraju ligom. Kao i sve DAnthonyeve ekipe odlični su u napadu, igraju sjajnu traniziciju i odlično šutiraju, no obrana šteka. No zahvaljujući Arizi, Beverlyu i Capeli čak i u tom delu nisu katastrofalni, već prosečni. Uz prosečnu obranu i sjajan napad dobili smo 3. ekipu Zapada i Top5 ekipu lige. Harden je maestralan ove sezone, glavni kandidat za MVP-a uz Westrbooka. Postao je prvi igrač koji je 2 puta u sezoni ostvario triple double s tim da je postigao 50+ poena. Osim njega mora se spomenuti i Gordon i Anderson koji su se kao letnje akvizicije odlično uklopile u ovaj sistem. Capela je pokazao da odlazak Howarda i nije toliko loša stvar, a Dekker i Harrell su s klupe uneli preko potrebnu energiju i vrlo dobru produkciju. Sada su doveli Williamsa i mogli bi ozbiljno ugroziti čak i Warriorse.

2 San Antonio Spurs

Score: 43-13

OFF Rating – 112,3 (5/30)

DEF Rating – 103,5 (1/30)

Predvođeni nikad bolji Leonardom Spursi su kao i uvek u vrhu lige. Khawi je ove godine još više napredovao i sada je postao i elitni scorer koji bez problema može nositi napad. Fantastično je igrao u januaru kada je zabijao najviše u karijeri. Što se tiče obrambenog segmenta Spursi imaju najbolju obranu lige. Prvi su po defenzivnom ratingu a iako nemaju baš dobru obrambenu rotaciju pod košem Pop je to sve fino ukomponirao. Klupa im je također najjača u ligi, s imenima kao Simmons, Mills i “naš Partizanovac” Bertrans. I ove sezone igraju stvarno protočno i napadu i to je milina za gledati, a “starci” Parker i Ginobili još uvek nisu rekli svoju poslednju. U padu su obojica što se tiče brojki, no Pop im dobro dozira minutažu i to dosta dobro izgleda. Spursi i dalje najviše ovise o Leonardu, momku koji svake godine neverovatno napreduje i sigurno će u idućim godinama biti jedan od glavnih kandidata za MVP-a. A za budućnost Spursa osim Simmonsa koji ima neverovatno priču tu je i Jayleen Brown. Baby Crawford je pokazao odlične stvari u predsezoni, a pod Popom može postati samo još bolji. Jedva čekamo da vidimo što Greg može napraviti s ovim momkom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*