All star: Rekordi Obrve i Kralja, ‘miroljubivi’ Durant i Westbrook

All star meč je uvek spektakl, a tako je bilo i ove godine. Zapad je pobedio Istok, 192 – 182, a Anthony Davis je pred svojom publikom ušao u istoriju. Popularni ‘obrva’ je postigao 52 poena, i tako je oborio 55 godina star rekord Wilta Chemberlaina, i postavio novu granicu za efikasnost na jednom All star meču. Uz to, uhvatio je i 10 lopti, ubacio je 26 šuteva od 39 pokušaja, i zasluženo je poneo trofej za MVP igrača.

Mnoge je zanimalo kako će se na terenu ponašati Russell Westbrook i Kevin Durant, obojica su bila uvrštena u tim Zapada. Nekada saigrači a sada ljuti rivali, nisu imali baš najbolje odnose nakon Durantovog prelaska u Warriorse. I dok su se u svlačionici i na terenu pre meča ova dva igrača ignorisali (Westbrook se čak sam pripremao na jednom kraju terena, pridružio mu se kasnije James Harden), na terenu su ‘progovorili’ i demonstrirali u nekoliko navrata kakav su tandem bili:

Westbrook je bio drugi najefikasniji igrač na meču, završio je sa 41 poenom, 7 asistencija i 5 skokova. Durant je meč završio triple doubleom – 21 p, po 10 skokova i asistencija, i tek je četvrti igrač kojem je u istoriji All stara to pošlo za rukom. Kod Istoka najefikasniji bio je Giannis Antetokoumpo sa 30 poena.

Lebron, koji je meč završio sa 23 poena, sa novih 17 pokušaja iz igre prestigao je na večnoj listi All stara druga dva velikana – Michaela Jordana i Kobe Bryanta.

Joeal Embiid je zbog povrede propustio spektakl u New Orleansu, makar takmičarski, ali ga to nije omelo da bude deo cele priče. As 76ersa je tokom meča sedeo vrlo blizu klupe Zapada tako da je mogao razgovarati sa drugim igračima i biti aktivno deo cele priče. Ebiid je bio zvezda i van terena, pa je ponosno stavio na svoj Tweeter ovu fotku sa legendarnim Jordanon:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*