Magic ‘pojačao’ Lakerse

Legenda se vratila kući! Odlukom menadžmenta LA Lakersa, Magic Johnson imenovan je predsednikom košarkaških operacija u klubu sa kojim se igrački proslavio.

„ „Još od 1979. godine, deo sam Lakersa i strastveni sam navijač ekipe. Učiniću sve šta je u mojoj moći da izgradim pobedničku kulturu na i van terena. Imamo sjajnog trenera u Lukeu Waltonu i dobru mladu jezgru ekipe. Radićemo neumorno da vratimo naše Los Angeles Lakerse na tron,“ bile su prve Magicove reči. 

“Jezeraši” su prethodno otpustili ljude koji su skoro dve decenije kreirali budućnost kluba, Jima Bussa i Mitch Kupchaka. Buss je 19 sezona bio predsednik operacija, dok je Kupchak bio 30 godina u Lejkersima, a 17 kao generalni menadžer. Lakersi su u potrazi za generalnim menadžerom…

Još jedna loša sezona

Lakersi su ove sezone među timovima sa najgorim scoreom u NBA ligi (19-39), treći su najgori tim na Zapadu. Ove sezone doživeli su i najteži poraz u istoriji franšize. Prošle sezone su imali najgori score u istoriji franšize sa svega 17 pobeda i 65 poraza, a tri godine u nizu nisu igrali plej-of, ova će ima biti četvrta, što je već najgori niz u istoriji kluba.

Lakersi imaju mladog trenera, Luka Waltona, potentan i mlad tim predvođen D’Angelo Russelom, Juliusom Randlom, Brandom Ingramom, Jordanom Clarcksonom, supertalentovanim Ivicom Zupcem, i nešto iskusnijima Nickom Youngom, Luol Dengom… U smiraj tradea, poslali su u Rocketse svog najboljeg strelca i prvog šestog igrača lige, Lou Williamsa za Coreya Brewera i pick prve runde.

Jasno je da strateški Lakersi čuvaju prostora u ekipi za pickove prve runde drafta, i da žele uz mladog trenera i osveženja u sportskom menadžemntu razvijati tim na duge staze. Rocketsi su s druge strane pojačali klupu i sada izgledaju jako opasno.2 najbolja 6. igrača lige s klupe (Gordon i Lou) uz naravno mlade snage Harella i Dekkera i druga petorka Rocketsa sada izgleda jako dojmljivo.

Magicovi uspesi

Magic je svojevremeno predvodio Lejkerse do pet titula tokom 80-ih godina prošlog veka, u dva navrata je igrao za klub (od 1979 do 1991, i u sezoni 1995 – 96), bio je trener 1994, i imao je manji udeo u vlasništvu od 1994 do 2010.

1 Trackback / Pingback

  1. Magic Johnson napustio Lakerse! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*