Top5 : Učinak naših 25.2. i 26.2.

1 Dario Šarić

40min  19p 15s 5a

Dario nastavlja s odličnim partijama. Odlaskom Ilyasove prešao je u petorku i potpuno opravdao poverenje trenera Browna. Dario je u 2.mesecu bio najbolji rookie u celoj ligi! Protiv Knicksa je odigrao vrlo dobru utakmicu. Šut ga nije najbolje služio, no ipak je sakupio 19 poena, a dominirao je u reketu i uzeo je čak 15 skokova. Dosta poena je zabio iz tranzicije, a imao je nekoliko sjajnih asista, najviše prema Covingtonu.

2 Nikola Vučević

29min  16p 14s 2stl

Nikola je u pobedi protiv Hawksa bio jedan od boljih igrača Magica. +/- rating mu je odličan, čak +28. Potpuno je nadigrao Howarda s druge strane, zabio je više a i skočio više puta od njega. Dobro je šutirao 6/15, s tim da je sa linije bacanja bio 100%-tan. Magic je napokon nešto odigrao, ovo možda znači bolje dane za našu koloniju u Orlandu.

DSC_1977

3 Goran Dragić

28min  21p 4a 2stl

Miami je nastavio tamo gde je stao prije Allstara. Sada su dobili Pacerse, izravnog konkurenta za playoff na Istoku. Goran je odigrao odličan meč. Igrao je samo 28 minuta, no odlično je šutirao čak 8/12 i zabio 21 poen. Većinu je postigao iz ulaza, no zabio je i jednu vrlo bitnu trojku. Heat je gubio, te su krajem prvog poluvremena istopili prednost, a baš Goranova trojka ih je dovela do izjednačenja i na kraju preokreta.

4 Nikola Jokić

33min 10p 11s 6a

Slabije partije našeg Jokera posle Allstara. Vidi se umor na njemu no i dalje može vrlo dobro odigrati. Nije puno zabio protiv Grizzliesa, no uzeo je dosta skokova Gasolu i podelio saigračima čak 6 asista. Dosta je dobro napadao s vrha reketa, a čak je igrao i u paru s Plumleem te bi mogli razviti vrlo dobru saradnju. Jokić nije navikao da se sve u ekipi vrti oko njega, pa je razumljiv umor. Nadamo se da će se brzo oporaviti i nastaviti s igrama kada je bio jedan od boljih igrača u čitavoj ligi.

5 Bojan Bogdanović

33min  15p 1s 1a

Vrlo dobra predstava našeg beka. Nažalost još uvek nije doživio slast pobede s novom ekipom, no on je pokazao da će biti odlično pojačanje. Čak 33 minute je dobio protiv Jazza. Vrlo dobro je šutirao 50% ukupnog šuta i čak 3 trojke. S tim da je posebno upečatljiva bila ona na kraju 3. četvrtine kada je zabio gotovo s pola terena. Odlično pojačanje za Čarobnjake i baš ono što im je trebalo, a to je dobra produkcija s klupe. Nešto što im Bojan iz večeri u večer može pružiti.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*