Čarobnjaci dovode još jedno pojačanje!

Akvizicija našeg Bojana Bogdanovića pokazala se kao pun pogodan u glavnom gradu. Cele godine im je klupa bila uverljivo najslabiji deo ekipe, a dolaskom Bojana stanje se bitno popravilo. Uz njega na vanjskim pozicijama, Oubrea na krilnim, te Smithom i Mahimniem na centarskim, to već počinje ličiti na nešto. Jedini problem im je zamena za Walla.

Burke je solidan igrač, no nakon sjajne NCAA karijere nikako da prenese tu igru na NBA parkete. Delom tu ima njegova slaba konstitucija, delom nemogućnost da igra kao na collegu gde se sve vrtilo oko njega. Iznenadi kojoj dobro utakmicom, no nema konstantu. Zato su Wizardsi odlučili pojačati konkurenciju.

USA TODAY Sports

Nedavno su Knicski otpustili Jenningsa koji je izjavio kako bi hteo otići u playoff ekipu i boriti se za naslov. Izašli su mu u susret i otpustili ga, te je postao slobodan igrač. Tu u priču upadaju Wizardsi. Odlučili su potpisati Jenningsa i sada se može reći da imaju respektabilnu klupu. Posle Cavsa koji su potpisali Boguta, Derona i Derricka Williamsa možemo reći da su Čarobnjaci odradili najbolji posao.

 

Brandon je postao poznat prije nego je došao u NBA. Odlučio se ne ići na college već je prešao u Lottomaticu kod našeg Repeše. Nakon toga dolazi u NBA u Buckse gde je igrao jako dobro. Srušio je Jabbarov rekord kada je kao rookie zabio čak 55 poena na jednoj utakmici. Nakon toga imao je problema s povredama u Pistonsima, no i dalje je vrlo dobar igrač. Kada mu se igra naravno.

 

Ove sezone je na  8,6 poena i 4,9 asista u proseku. Svakako dobro odrađen posao Wizardsa u kojem su ojačali najslabiji deo ekipe i povećali si šanse u playoffu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*