Bjelica se budi!

eurohoops.com

Wolvesi jako dobro igraju u zadnje vreme. Iako se očekivao određeni pad nakon povrede njihovog prvog beka šutera Lavinea, desilo se totalno suprotno. Thibs je konačno našao dobitnu formulu. Predao je ekipu u ruke Townsu i to sada odlično izgleda. U zadnjih 5 utakmica pobedili su u 4, a poraz je došao samo od Rocketsa. Jesu zabili 130, ali primili su 142 i obrana im tada nikako nije štimala. Najveći skalp je bio sinoć kada su razvalili Utah sa skoro 30 razlike.

Ono što nas veseli u igri Wolvesa je to da je Bjelica napokon počeo i u napadu pokazivati neke dobre stvari. Dosada su ga često ignorirali u napadu, bio je osuđen na skok u napadu i 2,3 povratne lopte. MVP Eurolige zaslužuje bolji tretman. Kada ga je dobio odmah je odlično reagirao. Zadnje tri utakmice je dvoznamenkast, a u poslednje 2 je ostvario i double double učinak.

Sinoć protiv Jazza je imao 13 poena, 11 skokova i čak 5 asista, a utakmicu prije 10 poena i 11 skokova. Celu sezonu ima vrlo dobar status kod trenera Thibsa, glavni je igrač s klupe no nikako da se pokrene u napadu. Ove sezone je na samo 6 poena u proseku, što za igrača njegovog kalibra nikako nije dovoljno.

Ali da u njega veruju dokazuje i potez uprave na nedavnom trade deadlineu. Rubio je trebao preći u Knickse, a Rose je treba put Minnesote. Knicksi su inzistirali na Bjelici da bude uključen u trade, a Wolvesi su to kategorički odbijali. I tako nije došlo do dogovora i trade je otpao.

Wolvesi zasad počinju s Diengom u petorci, no gotovo uvek se završava s Nemanjom u petorci. Towns i Nemanja odlično surađuju i luksuz je imati 2 takva visoka igrača. Obojica mogu napadati iz dribilinga i imaju visok košarkaški IQ. Dieng je bolji u obrani, no Nemanja to može kompenzirati na drugim stvarima.

Ekipa Wolves je još u izgradnji. Mladi lavovi Lavine, Wiggins, Dunn i Towns imaju još puno godina igranja pred sobom, a u Nemanji imaju idealan spoj iskustva s ovom mladosti. Thibs to zna i zato ga neće tako lako prepustiti. Samo da nastavi ovako u napadu i siguran sam da ga uskoro očekuje i startno mesto.

 

1 Trackback / Pingback

  1. Towns obara rekorde!! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*