Igrač meseca: Dario Šarić, Philadelphia 76ers

Kakav mesec za Daria Šarića, u desetkovanom timu Phile koja i pored toga nije bila lak zalogaj za druge timove, Šarić se prometnuo u stožernog igrača. Krenuo je silovito, a završio superiorno.

Učinak ekipe

Uzeći u obzir da su čitav mesec igrali bez Embiida 4-8 učinak je sasvim solidan. Uz to za vreme tradea otišli su im i Noel i Ilyasova, obojica dosta bitni članovi jezgre. Ersan se jako dobro uklopio u ekipu i svojim šutemje širio reket, a Noel je dugo vremena bio prvi izbor kada nije bilo Embiida. Dario je tu odlično odradio prvi deo meseca ulazeći s klupe, a kasnije nakon odlaska Ilyasove počinjao je u petorci. Sredinom meseca ušli su u najbolju seriju kada su od 5 utakmica dobili 4 i uzeli su skalp jednoj od najjačih ekipa Istoka – WIzardsima. Isto tako protiv Knicksa su pali u zadnjoj sekundi, a zadnju tekmu protiv Warriorsa su se odlično držali.

Generalno o Šariću

Iza Daria je najbolji mesec otkada je u ligi. Postao je prvi skakač i strelac ekipe u ovom mesecu. Napomenuli smo da je početak dočekao ulazeći s klupe, dok je odlaskom Ersana prebačen u petorku. Njegova serija odličnih utakmica kreće protiv Spursa kada je zabio 20 poena, a posle toga se nije spuštao ispod 18 u utakmici protiv Hornetsa koju je Philla na kraju dobila. Ostvario je 4 double double učinka zaredom, od koji je najimpresivniji onaj protiv Knicksa kada je ubacio 19 poena i uzeo 15 skokova. Postao je pravi vođa ekipe. Primeti se da se dosta oslobodio u igri. Puno više napada na obruč, iako je najblokiraniji igrač lige, to ga ne smeta puno. Popravio je šut, trojke su mu počele ulaziti, a borbenost i obrana nikada nisu bile upitne. Protiv Warriorsa je zadavao probleme jednom od najboljih obrambenih u ligi Draymondu Greenu. Isto tako sve utakmice je završio na iznad 40% šuta, što samo potvrđuje činenjicu da je dobio samopouzdanje i da je video da je trenutno najbolji igrač Sixersa. A tako se i ponaša na terenu.

Doprinos timu

Bez njega ova ekipa Sixersa ne bi bila ista. Trener Brown je izjavio kako obožava Šarića i kako ne može zamisliti ekipu bez njega. Postao je najbolji strelac i skakač ekipe i pokretač većine akcija. Izuzetno je agresivan na ulazu, a već je poznata njegova košarkaška inteligencija tako da vrlo lako pronalazi saigrače na šutu. Iz posta isto vrlo dobro asistira, što omogućuje igračima kao Covington i Stauskasu da mirno čekaju izvana na šutu, a ne da kreiraju sami, što im baš i ne priliči. U izostanku Simmonsa i još bitnije Embiida bio je očekivan pad u igri. No Dario to nije dopustio i pobrinuo se da su i dalje konkurentni s većinom ekipa.

Najbolja utakmica

U utakmici protiv kolege iz reprezentacije Mario Hezonje, Šarić je odigrao i najbolju svoju utakmicu u NBA. Počeo je relativno sporo, no krajem 2. četvrine Dario se pokrenuo. Trojka iz tranzicije, pa sjajno ukradena lopta Watsonu. Promašio je bacanja no iskupljuje se u istom napadu s trojkom. Osjetio je da ga je krenulo pa zabija još faul koš i jedan zicer. Zabija trojku u trećoj, a za zadnjih 5 minuta je čuvao pravu stvar. Bio je glavni čovek u preokretu Sixersa, počevši faul košem a onda s nekoliko odličnih idividualnih akcija. 35 sekundi do kraja sjajnim ulazom daje koš prednosti Philli. Na kraju dobijaju utakmicu Mconnelovim buzzer beatrom.

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Bio je 'krađa drafta', a sada bi mogao 'ukrasti' i rookie titulu - Ostatak Sveta
  2. Recap sezone: Philadelphia 76ers - Ostatak Sveta
  3. Naši u NBA, 2017-18 (III): Od njih se očekuje-više - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*