Bolji od Jordana !?

Nikola Jokić je nakon slabijih igara posle Allstara ponovno fenomenalan. Ubilježio je već 2 triple double učinka zaredom i tako pomogao Nuggetsima da dođu do dve vrlo bitne pobede. Bore se za playoff na jakom Zapadu, a Pelicansi pojačani Cousinsom im pušu za vratom.

Ove godine je već srušio dosta rekorda, a izgleda da tu ne planira stati. Postao je jedan od 4 igrača koji ostvarili prva 4 triple double učinka u razmaku od 30 dana. Nalazi se u sjajnom društvu Jason Kidda, Grčke nemani Giannisa Antetokounmpa i velikog Oscara Robertsona.

Prvi je bio ove godine protiv Bucksa, nakon toga na red su došli Warriorsi koje je totalno razvalio. Na kraju je to uspio u 2 utakmice zaredom protiv Bullsa i još jednom protiv Bucksa. Postao je ključna figura Nuggetsa i njihov franšizni igrač.

Mediji su puni hvale za našeg centra, a nedavno je došlo i možda najveće postignuće. Nikola je postao 3. igrač u poretku +- statistike u  istoriji NBA lige, a vredi za igrače prve ili druge godine. Iznad njega su samo Lebron i Admiral Robinson. Iza sebe je ostavio Najvećeg svih vremena Jordana, te veličine kao što su Barkley i Shaq. Neverovatno priznanje za našeg igrača koji nas je sve zaludio sjajnim asistima i ogromnom košarkaškom inteligencijom!

1 Trackback / Pingback

  1. Rekordna sezona!! - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*