Top5: Učinak naših 1.3. i 2.3.

1 Nikola Jokić

30min  13p 14s 10a

Drugi triple double zaredom za našeg centra. Sjajan učinak u pobedi protiv Bucksa. Opet je odlično proigravao saigrače, a ostaje nam u sećanju sjajan pas Giannisu kroz noge. Trojke nije šutirao, a za 2 je imao 60% šuta. S lakoćom hvata skokove iznad protivnika i lagano poentira. Sjajna predstava našeg Jokera!

2 Jusuf Nurkić

38min  18p 12s 6a 5blk

Kakvo predstavljanje domaćoj publici u Portlandu. Juka je odigrao verovatno najbolju utakmicu sezone i potpuno razvalio centre Oklahome. Adams i Gibson mu ništa nisu mogli, a podelio im je čak 5 blokada. Odličan 7/10 šut za 2 i 18 poena, bio je strašno efikasan i nikako ga nisu mogli čuvati. Tome je dodao i 2 ukradene lopte za totalno demoliranje unutarnje linije Thundera, a i Westbrook je bio žrtva jedne blokade!

3 Bojan Bogdanović

25min  27p 2s

Bojan igra sjajno od dolaska u Wizardse. Juče je poveo seriju kojom su se odvojili u 2 četvrtini i bio uverljivo najbolji igrač u tom periodu. Napokon se igra za njega, većinu koševa postiže iz spot up-a što mu odgovara. Više ne mora sam toliko kreirati situacije, a odmah je puno efikasniji kada mu se skine taj teret. Već u samom startu je pokazao da će biti sjajno pojačanje za ekipu Čarobnjaka.

4 Nemanja Bjelica

32min  13p 11s 5a

Nemanja je napokon proigrao. Odlična predstava u razbijanju Jazza. Počeo je više sudelovati u napadu i to se odmah vidi. 13 poena uz solidan šut i čak 5 asista. Razvio je odličnu saradnju s Townsom i njih dvojica kao jako pokretni visoki bi mogli raditi pomutnju za većinu ekipa. Dominirao je u skoku i ostvario još jedan double double učinak.

5 Goran Dragić

23min  15p 2a 3ukl

Samo 23 minute za Gorana protiv Sixersa, no više nije ni bilo potrebno. Lagana pobeda Heata i vrlo dobra Dragićeva predstava. Zabio je 15 poena uz odličan šut 6/13, te su vrlo brzo zatvorili utakmicu. Ključna je bila 2. četvrtina u kojoj su otišli na nedostižnu prednost, a Goran je naravno imao svoje prste u tome.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*