Rekordna sezona!!

Još i prije početka moglo se nagovestiti da će ova sezona biti nešto posebno. Sada malo prije početka playoffa prognoze su se obistinile. Izuzetno uzbudljiva godina je iza nas, a sinoć je bila noć kada su se rušili rekordi.

Prvi na redu je već opevani Russell Westbrook. Westbeast iz Oklahome je na korak do ostvarivanja triple double proseka, i bio bi prvi od velikog Oscara Robertsona kojemu je to uspelo. Vodi ekipu Thundera prema playoffu, a preksinoć je ušao u još jedno odabrano društvo. Uspeo je na 4 utakmice zaredom zabiti 40+ poena! To je uspelo još samo trojici osim Westa. Jordanu, Kobeu i Iversonu. Uz Hardena (koji je isto oborio nekoliko rekorda) glavni kandidat za MVP nagradu!

Uz sve ovo West se sada približio na samo 3 TD učinka od velikog Oscara Robertsona. Trenutno je u seriji od 4 uzastopna TD učinka, a sinoć je protiv Magica još jednom ispisao istoriju. Zabio je čak 57 poena i uz to ubilježio TD učinak, što je najveći broj poena uz ubilježeno trostruko dvostruko. Još je tome pridodao 2 fantastične završnice utakmica kada je gotovo sam vratio Oklahomu u igru i na kraju uzeo pobedu!

TRIPLE DOUBLE MAŠINE!

Glavni favorit osim Westa za MVP nagradu je James Harden koji je i sam vlasnik nekoliko rekorda ove sezone. Ostvario je čak 7 TD učinaka sa 40+ poena, što je raritetan učinak. Uz to je postao i prvi igrač u istoriji koji je zabio 2000 poena , a da je asistirao za još toliko. Vođa Rocketsa koji igraju neverovatnu sezonu, 3. su na Zapadu i mogli bi biti tvrd orah u playoffu.

Nakon kandidata za MVP-a idemo na kandidata za najboljeg 6. igrača lige. Eric Gordon je kao free agent potpisao za Rocketse i odmah se savršeno uklopio u njihov sistem. Vođa druge petorka, a neretko igra i sa prvom, u sjajnoj je šuterskoj formi. To je potvrđeno kada je Eric oborio rekord sa 180 pogođenih trojki s klupe, a uzmimo u obzir da sezona još uvek traje! Naš Mirza Teletović je jedno vreme držao ovaj rekord. Igrao je u Sunsima i tada je skinuo 20 godina star učinak Chucka Pearsona koji je pogodio 164 trojke.

http://cdn.fansided.com

I na kraju dolazimo do dela u kojem je sudelovalo više igrača. Oboren je rekord od 78 triple double učinaka u sezoni. Ricky Rubio je u porazu od Spursa ostvario triple double i tako su prešli magičnu brojku od 78.Dosada smo stigli na neverovatnih 111. Westbrook je naravno prvi sa 37, dok ga prati James Harden sa 20. Prvu trojku zaokružuje King Lebron James sa 10 TD učinaka. Po ovim brojkama vidimo da imamo priliku gledati neverovatnu sezonu. Dugo vremena nije bilo ovoliko dominantnih igrača (West, Harden…) i sjajnih postignuća.

JOKIĆ REKORDER!

Što se tiče nas sa Balkana možemo biti i više nego zadovoljni s igrama naših igrača. Šarić je glavni kandidat za rookiea godine i u zadnjih mesec dana je uverljivo najbolji igrač Sixersa. Jokić je već dosta puta opevan, a i on je imao svoje prste u nekoliko sjajnih rekorda. Bjelica ima konstantnu minutaži i napokon se probudio, a Goran Dragić je predvodnik preporođenog Heata. Ništa nam drugo ne preostaje nego da s nestrpljenjem čekamo playoff i kažemo jednostavno I love this game!!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*