Khawi na drogama!?

jordansdaily.com

Khawi Leonard se sinoć sjajnom utakmicom protiv Spursa definitivno “stavio” u bubanj za MVP-a. Iako imamo fantastične sezone mnogih igrača, pogotovo Westbrooka i Hardena, Leonard je sinoć dokazao da ga jednostavno ne možemo ignorirati.

Zabio je 39 poena, a kandidaturu je potvrdio u samo 7sekundi igre. Pogodio je trojku za vodstvo nakon odličnog driblinga, a zatim u obrani “zalepio” Hardena u tablu i odveo utakmicu u mirnije vode za svoj tim. Posle utakmice je kao i obično bila zakazana press konferencija i svi su čekali junaka da se pojavi i da izjavu. No, Khawi je kasnio jer je NBA liga odlučila da ga “nasumično” testira na droge. Problem je još bio jer je Leonard bio dehidriran nakon naporne utakmice i to se dosta odužilo.

Kada je napokon došao na press konferenciju Khawi je ostao veran sebi. Skroman, bez emocija i fokusiran samo na igru. “Kada sam zabio trojku na umu mi je bilo samo da se vratim nazad i odigram dobru obranu”. On kao i obično ostavlja svoju igru da govori sama za sebe. Na do se nadovezao i njegov trener, veliki Greg Popović.

“Ta blokada na kraju utakmice je ono što ga čini posebnim. Harden zabija trojke, Curry zabija trojke, ali ne znam nijednog igrača koji radi to što radi Khawi. Pogotovo na konstantnoj razini, kao što je slučaj kod njega.” Velike reči od velikog trenera.

Ukoliko nekim slučajem Khawi nije bio u utrci za MVP-a mislim da nam je ova utakmica otvorila oči. Ukoliko ne osvoji ove godine u nekoliko narednih sigurno će biti bogatiji za koju MVP tituli. Naravno da je i na to Leonard imao komentar. “Ne zanima me to. Ne znam kako oni to odabiru i ko će osvojiti. Samo želim igrati košarku! ”

I za kraj, sinoć je uspeo da sruši i jedan rekord. Postao je igrač koji je imao najviše 30+ utakmica u sezoni u dresu Spursa. Prestigao je velikog Admirala Robinsona, a dosada je 23 puta išao preko 30 poena!

1 Trackback / Pingback

  1. Spursi i Warriorsi bez prvih zvezda         - Ostatak Sveta

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*